ŠVAJCARSKI PUBLICISTA: Zvanična verzija o Srebrenici čista izmišljotina, laž o 7.000 žrtava!

Trgovina žrtvama

ŠVAJCARSKI PUBLICISTA: Zvanična verzija o Srebrenici čista izmišljotina, laž o 7.000 žrtava!

Politika -
Aleksandar Dorin je ocenio neverovatnim da je Haški tribunal objavio da je u predmetu "Srebrenica" uništeno hiljadu stranica dokaznog materijala, a kao razlog je navedena tvrdnja da "nema dovoljno mesta za arhiviranje"

Švajcarski publicista Aleksandar Dorin tvrdi da je u Srebrenici u događajima iz 1995. godine ukupno stradalo oko dve hiljade Bošnjaka, a ne 8.400, kako se navodiDorin je ocenio neverovatnim da je Haški tribunal objavio da je u predmetu "Srebrenica" uništeno hiljadu stranica dokaznog materijala, a kao razlog je navedena tvrdnja da "nema dovoljno mesta za arhiviranje", te konstatovao da u to ne može da poveruje normalan čovek.

Istraživao 15 godina

"Zato je Sent Luis, u američkoj državi Misuri, novo mesto stanovanja velikog broja veoma živih `žrtava` Srebrenice", istakao je Dorin. Dorin je posle 15 godina istraživanja događaja u Srebrenici i oko nje i objavljenih nekoliko knjiga o toj temi izneo dokaze o manipulaciji istinom o broju ubijenih bošnjačkih žrtava na tom područiju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Teoretski bi moglo biti identifikovano malo više od 3.300 ljudi koji imaju veze sa Srebrenicom.Od toga je oko 1.300 onih koji su stradali 1992, 1993. i 1994. godine. Većina i jedne i druge grupe stradala je u borbenim dejstvima", napisao je Dorin na "Fejsbuku". Prema njegovim rečima, sve tvrdnje koje idu preko te cifre su čiste izmišljotine, prevare i laži, prenosi agencija Srna.

Čista laž da je ubijeno 7.000 žrtava

"Niko nije našao oko 7.000 žrtava iz Srebrenice, to je čista laž", istakao je Dorin.On je izneo i podatke o tome kako tada bošnjački predstavnici i UN potvrđuju da u Srebrenici uopšte nije bilo zločina, kao i holandski vojnici, te da je neverovatno da je Vojska Republike Srpske negde uhapsila i streljala 7.000 do 8.000 zarobljenika u vreme kada niko od međunarodnih posmatrača i vojnika nije bio sprečen da se slobodno kreće u regionu.

Srebrenica, Foto: Wikipedia
Srebrenica, Foto: Wikipedia

On je podsetio da su inicijatori zvanične verzije o Srebrenici i pored toga širili tvrdnju da je VRS u Potočarima odvojila 1.000 vojno sposobnih muškaraca od ostalih i da su negde odvedeni na streljanje, dok u izvještaju holandske Vlade piše da u Potočarima nije bilo vojno sposobnih muškaraca i da nema potvrde o hiljadu uhapšenih.

Orić se hvalio da je masakrirao Srbe

On napominje i da je haški istražilac Din Maning u izveštaju iz 2000. godine naveo da su pronašli 2.000 leševa koje su tražili u masovnim grobnicama 50 kilometara od Srebrenice, a da srpski stručnjaci i patolozi tokom iskopavanja leševa nisu smeli biti na licu mesta.

Zločinac na slobodi: Naser Orić
Zločinac na slobodi: Naser Orić

Dorin se poziva na intervju Nasera Orića iz 1995. godine listu "Toronto star". "On je s ponosom pričao da su on i njegova jedinica snimili kako su u regionu Srebrenice i Bratunca masakrirali Srbe.Taj video zapis pustio je reporteru, rekavši da je njegova vojska u jednom selu ubila 114 Srba", rekao je Dorin i dodao da se niko od zapadnih medija nije zgrozio nad tim zločinom...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja