HEROJI POPLAVA Policajac Mirko: U vodi do grla samo sam molio Boga da ne ispustim malu Saru
Foto: Youtube Pt

Godinu dana posle

HEROJI POPLAVA Policajac Mirko: U vodi do grla samo sam molio Boga da ne ispustim malu Saru

Srbija -
Dok sam je nosio kroz dvorište, molio sam boga samo da ne zgazim na nešto i ne padnem s njom. Uspeo sam da se održim uspravno. Nije bilo lako, ali sad kad vidim devojčicu, srce mi je puno, kaže policajac Mirko Vukomanović

SVILAJNAC - Pre tačno godinu dana slike poplavljenog Svilajnca obišle su svet, ali snimak na kome se vidi policajac Mirko Vukomanović kako nosi malenu devojčicu kroz nabujalu Resavicu koja mu je dosezala do grla postala je pečat napora spasilaca da zaštite živote ljudi od vodene stihije.

-Voda je bila ledena. Držao sam Saru što sam više mogao da se ne pokvasi. Dok sam je nosio kroz dvorište, molio sam boga samo da ne zgazim na nešto i ne padnem s njom. U jednom trenutku me je bujica vode zaljuljala, ali sam, srećom, uspeo da se održim uspravno. Nije bilo lako, ali sad kad vidim devojčicu, srce mi je puno – ispričao je policajac Vukomanović trenutak spasavanja tada sedamnaestomesečne bebe Sare Ristić u Svilajncu.

Njegov herojski čin 16. maja zabeležio je neko iz komšiluka, a ta fotografija obišla je svet.

- Voda je bukvalno protutnjala kroz grad. Dolazila je iz pravca Vračara. Oglasile su se sirene i nestala je struja. Pokušavali smo da spasemo ono što se spasti da. Sin me je pozvao i rekao mi da je Milanu Ristiću, devojčicinom ocu, hitno potrebna evakuacija jer im je voda skoro došla do prvog sprata, gde je bio s porodicom. S terase sam uzeo Saru, njeni roditelji su ubrzo krenuli na ulici do bagera, koji ih je prevezao do sigurnog mesta - priseća se svog herojskog podviga policajac Vukomanović.

( EPK/ Jelena Rafailović)

http://www.youtube.com/watch?v=R1V25ia47Hs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track