ŽIVOT MU JE CVEĆE: Jablan s juga već dve decenije uspešno uzgaja sadnice
Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

Sve je postigao sa ženom i subvencijama opštine

ŽIVOT MU JE CVEĆE: Jablan s juga već dve decenije uspešno uzgaja sadnice

Srbija -

Jablan Stojanović iz Donjeg Krajinca već dve decenije uspešno uzgaja sadnice cveća, a danas ih izvozi po celom jugu Srbije.

Sve je postigao sa svojom ženom i uspeo da cvećarstvu i sadnicama prilagodi sistem "kap po kap" koji je uobičajen pre svega u povrtarskoj proizvodnji, piše Jugmedia.

"Seme zasadimo u toku zime i na proleće su već spremne za prodaju. Trenutno smo lideri u Preševu i Bujanovcu sa snabdevanjem sadnica za sve potrebe - i na veliko i na malo", ističe ovaj poljoprivrednik.

Foto: Jugmedia/Dragan Marinković
Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

Stojanovići su dva puta do sada koristili poljoprivredne subvencije koje se isplaćuju iz budžeta grada i ulagali ih u proširenje proizvodnje.

„Potrebno je mnogo više strpljenja, rada, energije i ulaganja nego u druge grane poljoprivrede, ali se zasigurno marljivost i upornost isplati“, poručio je prilikom obilaska Jablanovih plastenika gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Inače, malo je poznato da i sam gradonačelnik voli da se u slobodno vreme bavi baštovanstvom, pa je otkrio da će se ove godine kandidovati za najlepše uređeno dvorište koje je, kako kaže, sređivao sa svojih deset prstiju.

(Jugmedia/Dragan Marinković/Foto: Jugmedia/Dragan Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track