Dejanović

Vlada danas o novom direktoru KCS

Društvo

Kandidat za direktora Kliničkog centra je prof. dr Miljko Ristić.

Beograd, racunari, donacija, klinički, centar

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović najavila je da će Vlada Srbije danas odlučiti ko će biti novi direktor Kliničkog centra Srbije (KCS), potvrdivši da je kandidat za tu funkciju prof. dr Miljko Ristić.

"Dosadašnji direktor je podneo ostavku, a videćemo na sednici vlade koga ćemo izabrati", rekla je Đukić-Dejanović.

Navodeći da direktore kliničkih centara predlaže ministar, ona je na pitanje da li su tačni navodi da je kandidat za mesto direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, odgovorila: "Dobro ste čuli".

"Ministar predlaže direktore kliničkih centara, a vlada ih bira, dok direktore bolnica postavlja ministar", precizirala je Đukić-Dejanović.Ona je dodala da sve direktore koji su u mandatu nije i nema nameru da dira, izuzev onih koji su bili postavljeni na ta mesta kao vršioci dužnosti.

Ministarka je objasnila da je procedura za postavljenje direktora bolnica takva da Upravni odbor predloža direktore i dodala da su ti predlozi, ukoliko nema nikakvih dilema, za nju bili obavezujući.

Đukić-Dejanović, koja je i funkcioner Socijalističke partije Srbije, rekla je i da je "nekoliko direktora postavila, ali da ne veruje da je bilo ko od njih iz SPS-a, jer bi ga poznavala".

Dosadašnji generalni direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Đorđe Bajec podneo je 30. oktobra neopozivu ostavku na to mesto, a odluku je doneo pred sam kraj mandata.Mediji su ranije objavili da je kandidat za novog direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde