PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRATIO SI ĐINPINGA NA AERODROMU NIKOLA TESLA Predsednik Kine napustio Srbiju zadovoljan: Veoma sam vam zahvalan
Foto: RTS

ZAVRŠENA DVODNEVNA POSETA

PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRATIO SI ĐINPINGA NA AERODROMU NIKOLA TESLA Predsednik Kine napustio Srbiju zadovoljan: Veoma sam vam zahvalan

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Kine Si Đinpinga, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Pre ulaska u avion, Si je rekao Vučiću da je "veoma zadovoljan" posetom i "mnogo zahvalan i iskreno dirnut", i da oseća da su veze dve zemlje "jako čvrste".

Vučić je Siju rekao da će Srbija za njega uvek biti "druga kuća".

"Ogromnu čast ste učinili našem narodu i našoj zemlji, i mi to nikada nećemo zaboraviti", kazao je Vučić Siju.

Ispraćaju predsednika Kine prisustvovali su predsednik Vučić sa suprugom, premijer Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, kao i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.

Si Đinping, Aleksandar Vučić
foto: RTS

Predsednik Kine i njegova supruga zatim su ušli u avion, uz mahanje okupljenima.

Avion predsednika Kine ispratiće lovci "mig 29".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je svečano dočekao Sija, a njegov boravak uveličali su i na hiljade okupljenih građana koji su došli da vide i pozdrave kineskog predsednika Sija uzvikujući "Kina i Srbija" sa dunavske strane Palate Srbija. Predsednik je rekao da je reč o čeličnom prijateljstvu i da je ovo istorijski susret.

Si Đinping, Aleksandar Vučić
foto: RTS

Podsećamo, predsednik Vučić i predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri.

Si Đinping, Aleksandar Vučić
foto: RTS

Delegacija Kine koja je posetila Beograd imala je oko 400 članova, a tokom boravka predsednika Sija preduzete su posebne bezbednosne mere u kojima je angažovano oko 6 600 policajaca.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

08:15

ŠTA SU DOGOVORILI MAKRON I SI ĐINPING? Eksperti iznose šok tvrdnje: Moguće potpuno primirje u Ukrajini i pojasu Gaze OD JULA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track