"ČELIČNO PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I KINE NIKO NEĆE MOĆI DA RASKINE" Vučić se oglasio nakon potpisivanja važnih dokumenata
Foto: Nenad Kostić

"ČELIČNO PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I KINE NIKO NEĆE MOĆI DA RASKINE" Vučić se oglasio nakon potpisivanja važnih dokumenata

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu fotografije sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom sa ceremonije potpisivanja Zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata.

- Meni je danas pripala ogromna čast da budem domaćin predsedniku Siju, istakao je predsednik Vučić.

- Potpisali smo Zajedničku izjavu, koja je strateški važan pravac za razvoj naših bilateralnih odnosa, ali i za naše viđenje sveta. To je najviši oblik saradnje dveju zemalja i ponosan sam što sam danas, kao predsednik Republike Srbije, mogao takvu izjavu da potpišem sa predsednikom Sijem, naveo je Vučić.

- Mi smo danas od predsednika NR Kine mogli da vidimo kako se stvara vizija jedne saradnje. Ugovor o slobodnoj trgovini je ugovor koji garantuje budućnost našoj zemlji i hvala našim kineskim prijateljima na tome. Čelično prijateljstvo između Srbije i Kine niko neće moći da raskine, a Vama smo zahvalni na tome što ste uvek bili uz Srbiju kada je Srbiji bilo teško, poručio je predsednik Srbije. Vučić je podvukao da će Srbija biti uz Narodnu Republiku Kinu i kada Kini bude bilo teško.

- Poštovani predsedniče Si, još jednom Vam hvala na poseti i neka živi prijateljstvo Srbije i NR Kine i uvek ste dobrodošli u svoju drugu kuću, podvukao je Vučić.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

09:56

Govor Si Đinpinga u Palati Srbija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja