OBRAČUN U OPOZICIJI: Đilas i CRTA ruše listu Sava Manojlovića
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen, Privatna Arhiva

žestoka borba za lične interese

OBRAČUN U OPOZICIJI: Đilas i CRTA ruše listu Sava Manojlovića

Politika -

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i CRTA obaraju listu pokreta Sava Manojlovića "Kreni-promeni" na Vračaru.

Naime, CRTA je podnela žalbu Višem sudu osporavajući pravo da lista "Kreni-promeni" učestvuje na izborima.

Interesantno je da je organizacija CRTA, koja je podnela prigovor protiv liste "Kreni-promeni", deo povezane strukture koja se sastoji od medija, političkih subjekata, čitavih nevladinih organizacija ili pak njihovih istaknutih pojedinaca, o čemu je Kurir u nekoliko navrata pisao. Ovaj mehanizam, čije političko krilo vodi Dragan Ðilas i njegova Stranka slobode i pravde, služi za napade na političku i biznis konkurenciju, regulatorna tela, nepodobne političare i pojedince iz državnih struktura, što se na ovom primeru i te kako potvrđuje.

Vladimir Tupanjac iz CRTE podneo je prigovor Izbornoj komisiji Gradske opštine Vračar protiv proglašenja izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni - Promeni".

Savo Manojlović, CRTA, Kreni-promeni
foto: privatna arhiva

U obrazloženju prigovora na rešenje o proglašenju liste se navodi:

"Navedeno Rešenje pobija se pre svega zbog toga što je Izborna komisija pogrešno i netačno utvrdila činjenično stanje i na tako pogrešan i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje nije pravilno primenila zakon.

Naime, Izborna komisija je u pobijanom rešenju konstatovala da je uz izbornu listu priložena dokumentacija propisana članom 42 Zakona o lokalnim izborima, čijim pregledom je utvrđeno da je pravno valjana, ne navodeći koliko je podneto pravno valjanih pismenih izjava birača koji podržavaju Izbornu listu".

Podsetimo, sukob između ove dve političke opcije počeo je pre nekoliko meseci kada su međusobno razmenjivali optužbe, što je jasno pokazalo da je u pitanju borba za lidera u opoziciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track