Vlasniku Kontrasta za pogibiju krivi vatrogasci

Počelo suđenje za tragediju

Vlasniku Kontrasta za pogibiju krivi vatrogasci

Crna Hronika -
Veliki deo krivice je na vatrogascima jer nisu proverili toalete, tvrdio Alojz Ganić, jedan od optuženih za smrt šestoro mladih

NOVI SAD - Ne prihvataju odgovornost.- Žao mi je nastradalih, ali ja nisam kriv. Žrtva sam nacionalne i verske diskriminacije. Veliki deo krivice je na vatrogascima, jer me nisu poslušali i proverili toalete u kojima su stradali gosti - branio se na sudu Alojz Ganić (68), vlasnik lokala i jedan od četvorice optuženih za stravičan požar u diskoteci „Kontrast“, gde je stradalo šestoro mladih.- Tvrdim da jedna cisterna nije bila ispravna i tražim da se utvrdi vreme početka i kraja gašenja požara, da se pregleda listing telefona poginulih i svedoka koji su zvali vatrogasce - dodao je Ganić.Pored njega, na optuženičku klupu u Velikoj sali novosadskog suda su sela i dvojica zakupaca diskoteke Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36), kao i električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50).Oni se terete da nisu održavali električne instalacije u diskoteci na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise, što je 1. aprila 2012. godine izazvalo požar.I drugooptuženi Slaviša Stanišić poricao je krivicu i izjavio da optužnica vrvi od netačnosti.- Želim da izjavim iskreno saučešće porodicama žrtava. Posle ovog događaja ni moj ni život moje porodice neće biti isti. Sve je bilo po propisima i u ispravnom stanju. U lokalu je postojao video-nadzor. Molim sud da pokuša da dođe do tog hard-diska, jer stručnjaci mogu i sad da ga očitaju. Taj snimak bi mnoge stvari razjasnio. Instalacije nisu uzrok, u to sam siguran. Svojim očima sam gledao izbijanje požara - rekao je Stanišić.

Ganić tvrdi da je optužen zbog verske diskriminacije?!
Ganić tvrdi da je optužen zbog verske diskriminacije?!

Dejan Ratković u sudu
Dejan Ratković u sudu

Poginuli u požaru u diskoteci♦ Marina Aničić (25)♦ Zoran Ignjatović (28)♦ Marko Pavlović (29)♦ Renato Vuković (21)♦ Milena Dalmacija (26)♦ Tamara Miladinović (25)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja