Vučić: Nikolić je moj prijatelj, neću očistiti SNS od njegovih ljudi

U susret izbornoj skupštini

Vučić: Nikolić je moj prijatelj, neću očistiti SNS od njegovih ljudi

Politika -
Nikolić i ja smo prijatelji...To što se pojedinci, nedovoljno odgovorni, pozivaju na jednog ili drugog, to nas dvojicu ne dotiče, rekao je Vučić

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da izborna skupština SNS 25. januara nije uvod u razlaz sa osnivačem stranke Tomislavom Nikolićem i "čišćenje" SNS od njegovih ljudi.

"Nikolić i ja smo prijatelji...To što se pojedinci, nedovoljno odgovorni, pozivaju na jednog ili drugog, to nas dvojicu ne dotiče", rekao je Vučić.

On je kazao da se protivi isključenju iz stranke Vladimira Cvijana, pre izborne skupštine, što traži više funkcionera SNS.

"Očekujem da on (Cvijan) prikupi podršku 15 opštinskih odbora, što nije mnogo. To je svega 8,8 odsto ukupnog broja", rekao je lider SNS. Vučić je odbacio Cvijanove optužbe da krši Ustav Srbije i da na sednicama Predsedništva stranke pravi spiskove za hapšenje neistomišljenika.

"Svoj posao obavljam pošteno, odgovorno i ozbiljno. I to je jedino što mogu da kažem", dodao je on.

Prvi potpredsednik Vlade izrazio je nadu da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, ali nije isključio mogućnost njihovog održavanja.

"Mislim da Vlada Srbije dobro funkcioniše, ali ono što je teško podneti je loša atmosfera u društvu koju kreiraju različite kriminalno-tajkunske grupe i nezadovoljne političke stranke. Ako se takvo stanje nastavi, bolje je da idemo na izbore", rekao je on.

Upitan da li će član Privremenog organa Beograda Nebojša Čović biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, Vučić je rekao da u stranci nisu razgovarali o beogradskim izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track