VODNIK UBIO KOMANDANTA I 5 RUSKIH VOJNIKA NA SPAVANJU: Nakon masakra pobegao da se preda Ukrajini? OTKRIVEN I MOGUĆI MOTIV (FOTO)
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Shutterstock

užas

VODNIK UBIO KOMANDANTA I 5 RUSKIH VOJNIKA NA SPAVANJU: Nakon masakra pobegao da se preda Ukrajini? OTKRIVEN I MOGUĆI MOTIV (FOTO)

Planeta -

Pripadnik Oružanih snaga Rusije Jurij Galuško (57) ubio je šestoricu saboraca nakon čega je pobegao.

Mlađi vodnik Galuško je prema navodima ruskih medija upucao u subotu komandanta i petoricu vojnika iz neposredne blizine dok su spavali. Nakon masovnog ubistva pobegao je u nepoznatom pravcu sa puškom AK-12 Kalašnjikov i istražni organi veruju da će pokušati da se preda ukrajinskim snagama.

- Mlađi vodnik Jurij Galuško je 4. maja 2024. godine ubio šest vojnika haubičkog artiljerijskog diviziona 10. tenkovskog puka i potom nestao sa ličnim oružjem AK-12. Pravac kretanja je nepoznat - navodi se u poternici.

Jurij Galuško
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Mediji navode da se pridružio vojsci u februaru.

Galuško je inače pripadao haubičkom divizionu 10. tenkovskog puka koji je u trenutku masakra bio pozicioniran u oblasti Donjecka na jugoistoku Ukrajine. Tenkovski puk kome je pripadao Galuško navodno je učestvovao u brutalnoj bici za Avdijivku koju su ruske trupe osvojile u februaru.

Telegram kanal VČK-OGPU navodi da se Galuško nedavno pridružio vojsci kako bi skupio novac za operaciju jer je počeo da gubi vid.

Jurij Galuško
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Istražni oragni saslušali su njegovu bivšu suprugu Nataliju Galuško koja je rekla da je Jurij rođen u Harkovu u porodici ratnog veterana i da se preselio kod nje u Belgorodsku obalst kad se se venčali 2013. godine. Par ima dvoje dece.

Galuško je radio kao čuvar u fabrici metalnih konstrukcija. Natalija je svog bivšeg muža opisala kao mirnu i neagresivnu osobu koja je najviše volela da čita klasičnu književnost i naučnu fantastiku.

Poslednji put je videla svog bivšeg supruga u novembru 2023. godine kad je došao za rođendan sina. Jurij se tada žalio na vid i rekao da mu može pomoći samo operacija koju finansijski ne može da priušti.

VČK-OGPU navodi da bi motiv masovnog ubistva mogao da bude to što je njegova majka, koja nije želela da napusti Harkov, teško povređena u nedavnom ruskom napadu i nalazi se u teškom stanju.

Bonus video:

02:05

RUSKI ČUVENI BESMRTNI PUK UKINUT ZBOG POKUŠAJA UBISTVA?! Ivanović tvrdi: Rizik je preveliki kada se skupi OVAJ BROJ LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track