SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Tukao sam se za Prleta! To je bilo pitanje časti

Glumac se prisetio Gage Nikolića

SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Tukao sam se za Prleta! To je bilo pitanje časti

Pop kultura -

Jednom sam razbio dečaku glavu da bih dobio tu ulogu, kaže glumac, koji se sa osmehom prisetio svog detinjstva, kada se za lik iz čuvenih „Otpisanih“ krvavo borio

Na današnji dan pre godinu dana Beograd je izgubio svog gospodina mangupa, publika i umetnici su izgubili najvoljenijeg glumca, svi mi izgubili smo neponovljivog Dragana Gagu Nikolića.A glumac Sergej Trifunović pamti svog kolegu i uzora po „lepoti koju je gajio iznutra“.Lepotan i šmeker- Kad pomislim na Dragana, uvek se osećam divno. Pamtiću ga najviše po lepoti. On je bio najlepši čovek koga sam poznavao. To „lepi Gaga“, koliko god bilo ironično, velika je istina. On je toliko bio lep iznutra da je to neviđeno. Gaga je najveći magnetizam koji smo imali. Kako je on umeo da kaže, „to je inficiranje životom“ - kaže Sergej.On se prisetio dana kad je Nikolića zaticao u bifeu Ateljea 212 i slušao njegove anegdote, koje je na njemu svojstven i duhovit način prepričavao.- Kada uđe u bife da pije kafu, vi ste odmah srećni, uzbuđeni ste što je Gaga tu i pije. Popiti kafu s Gagom, to je bila privilegija božja. Ko je hteo imao je šta od njega da nauči - o poštenju, o skromnosti, vedrini duha, životnoj snazi... Gaga nije bio od onih koji su davali savete, nije morao. Dovoljno je bilo da budete posmatrač i mogli ste da naučite sve o životu - priča Trifunović.Koliko mu je od detinjstva Nikolić značio i koliko su na njega uticale njegove uloge, slikovito je prepričao kroz jedno sećanje kad je imao šest godina.Igrali se glume- Ja sam ta generacija koja je odrastala uz Gagine uloge. Još u obdaništu sam se krvavo borio za ulogu Prleta kad smo se igrali „Otpisanih“. Morao si da se boriš da budeš Prle. Silom sam se za to izborio - sa osmehom se priseća Sergej i nastavlja:- Verujte mi, kada se jedan dečak usprotivio, uzeo sam bez reči automobilčić i tako ga odvalio u glavu da sam mu napravio posekotinu. Tako sam se krvavo borio za svoju poziciju. Za Prleta se ginulo, to je bilo pitanje časti. A kasnije... pa voleo bih da sam igrao u „Ko to tamo peva“, ali opet to ne bih mogao da uradim kao Gaga, jer je to nemoguće - kaže Trifunović.Dok je Dragan bio živ, Sergej je s Vojom Brajovićem otišao kod njega kući da mu odigraju predstavu „Voz“ jer nije bio u stanju da dođe na premijeru.Pomen Draganu Nikoliću održaće se danas u 12.30 u Svetosavskoj crkvi u Beogradu.

Vesna ČipčićIMAM UTISAK DA JE GAGA S NAMAGlumica Vesna Čipčić, kao i sve njene kolege, sa osmehom priča o svom kolegi Draganu Nikoliću.- Dok sam slušala kako govore o Draganu, imala sam utisak da je on tu s nama. Ta lepota duha, duše, takav jedan fantastičan glumac, kolega, čovek, prijatelj... Sve vreme dok sam slušala o njemu, mislila sam da nije dovoljno rečeno koliko je Gaga bio veličanstven u svakom smislu - kaže Vesna.Ona željno iščekuje svoju koleginicu Milenu Dravić da se ponovo popne na scenu.- Žao mi je što Milena nije mogla da prisustvuje. Ali situacija je sada takva, mi je svi jedva čekamo da se vrati u predstavu „Harold i Mod“, u kojoj zajedno igramo, i mislim da će to biti vrlo uskoro.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) POMEN VELIKANU SRPSKOG GLUMIŠTA: Drugovi se skupili na GAGINOM grobu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track