POTRESNO: Predstava Mikija Manojlovića o pedofiliji
Foto: Dragana Udovičić

KOMAD KOS RADIONICE INTEGRACIJE U VUKU

POTRESNO: Predstava Mikija Manojlovića o pedofiliji

Pop kultura -

Natera vas da preispitate svoja moralna načela i ljudskost. Pitate se kada nasilnik postaje žrtva i obrnuto, objašnjava Anita Mančić

Predstava „Kos“ Radionice integracije u režiji Mikija Manojlovića seli se na scenu UK „Vuk Karadžić“, gde će se igrati 13. i 25. novembra.

foto: Dragana Udovičić

Drama Dejvida Harovera bavi se temom zloupotrebe maloletne devojčice od starijeg muškarca i pripada projektu radionice „Udarac“, koja se bavi nasiljem nad ženama.

- S obzirom na to da je Radionica integracije zbog „Beograda na vodi“ izgubila svoje prostorije, sada se selimo na druge scene. Sedeći u publici i gledajući ovaj komad najviše me je dirnulo pitanje na čijoj sam ja strani. Natera vas da preispitate svoja moralna načela i ljudskost. Pitate se kada i u kojoj tački nasilnik postaje žrtva i obrnuto - objašnjava glumica Anita Mančić, koja je Manojlovićeva saradnica u Radionici.

foto: Maja Medić

Glavne uloge pripale su Sonji Kolačarić i Borisu Isakoviću.

- Pedofil od 40 godina i devojčica od 12. Šta tu ima više da se priča? Osudićemo ga i kraj. Međutim, radeći na ovom tekstu sjajnog Harovera ne stajemo na tome. Otvara se čitava moralna skala - linija između apsolutne ljubavi, predanosti i čiste patologije. E, tu prestaje pitanje glume, već shvatate da preuzimate odgovornost provodnika do publike koja istinu čita u oku - objašnjava Isaković.

Kurir / M. C.

Foto: Dragana Udovičić, Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track