NENAD JEZDIĆ RASPLAKAO SVE NA KOMEMORACIJI PREDRAGA BAJČETIĆA: Profesore, od rođenog oca nisam dobio koliko od vas
Foto: Damir Dervišagić

Potresno

NENAD JEZDIĆ RASPLAKAO SVE NA KOMEMORACIJI PREDRAGA BAJČETIĆA: Profesore, od rođenog oca nisam dobio koliko od vas

Pop kultura -

Niste imali svoju decu, ali ostavljate mnogo kćeri i sinova. Praštajte mi za sve gluposti koje sam vam priredio, poručio je u suzama glumac

Na Fakultetu dramskih umetnosti održana je komemoracija povodom smrti čuvenog profesora Predraga Bajčetića. Od voljenog učitelja glume oprostili su njegovi bivši studenti, kolege i prijatelji, a svojim govorom sve je rasplakao Nenad Jezdić. "Do 18. godine nisam imao uzor. Vi ste bili moj uzor. Ako išta vredim kao čovek, to je samo vaša zasluga. Od rođenog oca nisam dobio to što ste mi vi darovali, profesore. Da li me čujete? Čujem samo jedno nečujno "da". Svima ste nam bili kao otac. Vi niste imali svoju decu, ali ostavljate mnogo kćeri i sinova", rekao je Jezdić, a zatim pogledao u njegovu sliku i zaplakao.

foto: Vladimir Šporčić

"Nastavljam dalje - praštajte mi za sve gluposti koje sam vam priredio i hvala vam za sve", poručio je Jezda. Iz generacije u generaciju, s profesorom Bajčetićem kalili su se neki od najboljih glumaca naše scene: Svetlana Bojković, Petar Božović, Branko Milićević, Nenad Jezdić, Slobodan Beštić, Isidora Minić, Milica Mihajlović, Rastko Lupulović, Marija Vicković, Ana Franić, Sloboda Mićalović.

Glumci iz njegove poslednje generacije otpevali su za svog profesora pesmu "Oj, goro". Predrag Bajčetić biće sahranjen sutra u 12.30 na Novom groblju u Beogradu, u porodičnoj grobnici.

Kurir.rs / Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track