Foto: MUP

Potraga se nastavlja

NEMA NOVIH ŽRTAVA: Pregledano 80 odsto Obrenovca!

Danas su mešovite policijsko, vojne patrole obišle preko 80 odsto grada Obrenovca, ušle u sva ona mesta, podrume, gde je bilo za očekivati da pronađemo nekoga. Na sreću nije bilo toga, rekao je Gašić

Srbija
> 14:18h

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je večeras da su policijsko-vojne patrole pregledale 80 odsto Obrenovca i da se on nada da broj žrtava neće premašiti 27 na svim ugroženim područjima u Srbiji.

"Danas su mešovite policijsko, vojne patrole obišle preko 80 odsto grada Obrenovca, ušle u sva ona mesta, podrume, gde je bilo za očekivati da pronađemo nekoga. Na sreću nije bilo toga", rekao je Gašić u emisiji "Upitnik" RTS.

On je rekao da je jako bitno sa kojim materijalnim resursima će Srbiji početi obnovu zemlje. Prema njegovim rečima, mora se sprečiti nekontrolisani ulazak građana u Obrenovac kako neko ne bi poginuo u slučaju da se objekti uruše, ali i nekontrolisani izlazak iz Obrenovca kako bi se sprečile izbijanje zaraza.

Ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da očekuje da za vikend počne ponovo da radi blok A Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu. Imamo posebne mere odbrane TE Nikola Telsa u Obrenovcu i rudnika i Termoelektrane u Kostolcu.

On je istakao da je situacija i u TENT i u Kostolcu značajno bolja nego prethodnih dana. Ali, i dalje smo u zoni rizika, ali to više nije ona opasnost od pre nekoliko dana, rekao je Antić. Prema njegovim rečima, šteta u Elektroprivredi Srbije je veća od 100 miliona evra.

"Naravno, sada je teško proceniti štetu kada su delovi Rudarskog basena Kolubara pod vodom", rekao je Antić i upozorio da još nije prošla opasnost od poplava po Srbiju. Nama je poplava pogodila sve što imamo, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu, istakao je Antić. Ministar rada i socijalnog staranja Aleksandar Vulin da će svaki segment društva biti pogođen ovom tragedijom.

On je ponovio da su svi štićenici gerontoloških centara u pogođenim područjima, kao i korisnici pomoći socijalnih službi zbrinuti. Svi su i medicinski zbrinuti, niko nije gladan, rekao je Vulin i naglasio "nama se neće ponoviti Kraljevo".