Foto: Kurir Austrija

Prestonice uveliko sarađuju

UPRKOS SANKCIJAMA: Beč ugostio vodeće moskovske privrednike!

Glavna manifestacija "Dana Moskve“ je ekonomski forum u Privrednoj komori Beča, na kojoj učestvuje privredna delegacija glavnog grada Rusije od oko 50 osoba i oko 100 austrijskih privrednika

Austrija
> 04:06h

BEČ - Beč ne vidi nijedan razlog da prekine postojeći sporazum o saradnji sa Moskvom, koji je na snazi do 2017., poručeno je danas iz vlade grada i pokrajine Beč povodom održavanja "Dana Moskve“ u glavnom gradu Austrije.

Glavna manifestacija "Dana Moskve“ je ekonomski forum u Privrednoj komori Beča, na kojoj učestvuje privredna delegacija glavnog grada Rusije od oko 50 osoba i oko 100 austrijskih privrednika.

"Dani Moskve“ održavaju se u znaku saradnje gradova i pored sankcija koje je EU uvela protiv Rusije zbog ukrajinske krize.

Beč ističe da sporazum sa Moskvom ne predviđa partnerstvo gradova, već saradnju gradova, na primer u oblasti transfera znanja.

"Sa Kijevom imamo isto saradnju gradova“, dodale su vlasti ukazujući da su pre godinu dana u Moskvi održani "Dani Beča“ i da je aktuelna manifestacija uzvratna.

Krajem prošle nedelje gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin otkazao je dolazak u Beču, navodeći kao razlog što se 14. septembra održavaju izbori, tako da rusku delegaciju predvodi član gradske vlade Sergej Čerjomin, koji je zadužen za ekonomske odnose sa inostranstvom.