Otkazi odnose živote

Komentar dana
> 13:26h

Kažu da je zdravlje najbitnije, ali kako ostati zdrav u današnje vreme?! Besparica, beznađe, dugovi, krediti - iz tog začaranog kruga teško je pobeći. Ali i dalje se nadamo, govorimo onako više za sebe: „Hvala Bogu pa imam posao, deca mi neće biti gladna“.

Ubeđujemo sebe da će tako i ostati, da ćemo imati bar osnovne potrepštine za život. Ubeđujemo sebe i nadamo se, iako znamo da bez posla možemo da ostanemo bukvalno preko noći.

I dok čekamo prvi u mesecu da nam crkavica legne na račun, Boga molimo da nam taj dinar ne bude i poslednji... I šta onda, šta uraditi?

Kako prehraniti decu, obući ih i školovati, platiti račune, stan...? Dugovi se gomilaju, na rubu smo egzistencije.

Nismo svi dovoljno jaki, samouvereni i rođeni pod srećnom zvezdom pa da brzo uskočimo na drugo radno mesto zahvaljujući iskustvu i znanju, ili na onaj drugi način - preko veze.

Gde se zaposliti kad je takvo vreme došlo da u svim firmama smanjuju broj zaposlenih. I onda nije ni čudo što stupce crne hronike, nažalost, svakodnevno pune samoubistva poštenih radnika koji zbog teške finansijske situacije i otkaza dižu ruku na sebe. Ljudi svakodnevno žive pod stresom, svako ima svoje probleme i svoje nedaće.

Koliki stres sa sobom nosi otkaz najbolje govori to da je, prema istraživanju, na drugom mestu, odmah iza smrti bliske osobe. I, onda, budite zdravi...