Foto: Dragana Udovičić

Ispovest, folk pevač otvorio dušu

ACA LUKAS: Mislio sam da imam tumor, tek sad cenim zdravlje!

Sad je dobro Imao sam diskus herniju i problem s pankreasom. U tih deset dana dok nisam saznao da nemam kancer shvatio sam koliko znači kad nemaš nikakve zdravstvene probleme

Stars
> 00:00h

Aca Lukas je iza sebe ostavio turbulentnu godinu. Na poslu je išlo sve kako je želeo, imao je uspešne koncerte, ali mu nisu cvetale ruže u privatnom životu. Bio je na ivici razvoda, ali je probleme sa ženom Sonjom uspešno rešio, a ni zdravlje ga nije poslužilo. Imao je velikih problema s kičmom i pankreasom, zbog čega se uplašio za svoj život. U božićnom intervjuu za Kurir pevač otkriva kako se osećao dok je prolazio kroz agoniju, ali govori i o najradosnijem hrišćanskom prazniku koji slavi s porodicom. - Božić je praznik koji se u našem domu najviše ceni. Oduvek se znalo da se za Badnje veče okuplja porodica i da sutradan svi zajedno lomimo česnicu koju je majka mesila. Svi smo se borili za novčić. Ko ti danas mesi česnicu, mama ili supruga Sonja? - U porodičnom domu to i dalje radi moja majka, dok je u mojoj kući za to zadužena Sonja. Mi izuzetno cenimo i poštujemo tradiciju i običaje. Uz ženu sam počeo i slavu da slavim. Kako je Božić izgledao kad si bio mali? - Ništa impozantno, već skromno. Ko god ti kaže da je to nešto pompezno, taj laže. Nova godina je uvek bila ono što je najviše obeležavano. Kako gledaš na pomodarstvo i to da se Božić slavi u kafani? - To je van pameti! Božić je rezervisan za porodicu. Čuo sam da sviraju muziku i na sahranama, svašta može da bude kod nas. Šta si zacrtao sebi u ovoj godini? - Nisam se razveo u prošloj godini, ajde da se razvedem ove (smeh). Nikad u životu nisam imao neki plan ili tačku koju sam jurio da stignem. Važno mi je da živim svaki dan i da uživam jer je danas to jako teško. Želim da se budim srećan. Tek sad sam shvatio da sam zapostavio zdravlje. Počele su da me stižu godine i shvatio sam šta znači biti zdrav. Čega si se uplašio? - Imao sam diskus herniju, problem s pankreasom. Uplašio sam se da nije tumor. U tih deset dana dok nisam saznao da nemam kancer shvatio sam koliko znači zdravlje. Tek sad ga cenim. Kod tebe na dočeku bilo je najviše ljudi. Koja je tajna? - Moram da pohvalim organizaciju za Novu godinu jer nisam nešto bolje odavno video. Onoliki prostor, ali da nije bilo tih momaka koji su sve organizovali džabe i četiri Ace Lukasa. Gde planiraš da napuniš baterije ove zime? - Ja sam za to da idemo na Tajland, ali Sonja stalno hoće da menja. Tako da ćemo uskoro ići u Dubai.

LJ. Stanišić

Na okupu... Aca sa Sonjom, Sofijom i Viktorijom

Majstor Sonja može bez Lukasove pomoći ACA MI ODMAŽE U KUHINJI Acina žena Sonja dosta je angažovana u kuhinji oko pripremanja božićne trpeze. Ona je u kratkom razgovoru za Kurir istakla da joj suprug Aca Lukas često odmaže u kuhinji jer smišlja neke svoje recepte. - Na trpezi bude raznih specijaliteta Odlazak u crkvu je obavezan. Neki od nas poste, pa se i pričeste. Gledamo da ispoštujemo običaje. Mesiš li česnicu? - Mesim, nego šta. I ja izvlačim dukat poslednjih godina. Je l‘ ti Aca pomaže u kuhinji? - Pa odmaže mi dosta u kuhinji (smeh). On kad kaže: „Ja danas spremam ručak“, mi se svi hvatamo za glavu. Svi smo u problemu, taj ručak nam izađe na nos. Voli da se istakne, pa sprema neke svoje izmišljene specijalitete. (M. D.)