icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS

infrastruktura

MIHAJLOVIĆEVA SA MAĐARSKIM AMBASADOROM O PRUZI BEOGRAD - BUDIMPEŠTA Pinter: Rekonstrukcija u Mađarskoj počinje do kraja godine

Objavljeno: 03.09.2018. 15:46h

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja, uključujući izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.


 

"Srbija je počela radove na dve deonice i potpisala komercijalni ugovor za treću deonicu i želimo da vidimo da projekat napreduje i sa mađarske strane, budući da je reč o zajedničkom kinesko-mađarsko-srpskom projektu koji će bolje povezati ne samo naše dve zemlje, nego i čitav ovaj deo Evrope", rekla je Mihajlović.

 

Pinter je obavestio srpsku ministarku o aktivnostima koje se preduzimaju na realizaciji projekta gradnje brze pruge na teritoriji Mađarske, gde se očekuje da do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruture.

 

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisanog između vlada Srbije i Mađarske na zajedničkoj sednici u februaru, kao i o realizaciji projekta izgradnje Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma.

 

Tema razgovora bila je i saradnja dve zemlje u oblasti vodnog i drumskog saobraćaja, pre svega rešavanje problema dugog zadržavanja na najprometnijim graničnim prelazima.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!