icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Marina Lopičić

ministarsto poljporivrede

NEDIMOVIĆ: Sve počinje i završava se na ekonomiji... Ako nema jake ekonomije, nema ni opstanka! Dodatna sredstva za poljoprivrednike na Kosmetu

Objavljeno: 06.09.2018. 11:31h

 

BEOGRAD - Ove godine Vlada Srbije izdvojila je dodatna sredstva direktne podrške poljoprivrednicima sa KiM, izjavio je ministar poljporivrede Branislav Nedimović i dodao da se sve odvija onako kako je dogovoreno.


 

On je rekao da je u saradnji sa Kancelarijom za KiM izdvojeno dodatnih 200 miliona za opremu poljoprivrednih proizvođača, kao i da je podrška poljoprivrednicima važna jer je to osnovna delatnost mnogih na KiM.

 

On je kazao, povodom predstojećeg biznis foruma u okviru posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu da će na njega doći mnogo privrednika iz Centralne Srbije, naročito iz sektora prehrambene industrije.

Govoreći o brendiranju proizvoda Nedimović je rekao da bi oni, kada bi imali oznaku geografskog porekla, bili atraktivniji.

"Sve počinje i završava se na ekonomiji. Ako nema jake ekonomije, nema opstanka stanovništva", kaže Nedimović.

 

Prema njegovim rečima, najvažnija stvar je da se ljudi organizuju na kvalitetan način, da saberu robu i da je plasiraju na tržište.

 

Nedimović se osvrnuo i na političku situaciju u Prištini, navodeći da oni "ne mogu ni sami sa sobom da se dogovore". Kako kaže, Beogradu je stalo do prosperiteta i da Srbija ima svoj put.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Marina Lopičić)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!