Foto: Privatna Arhiva

Sećanje na poginulog trenera i tim-menadžera

SEĆANJE NA STRAVIČNU TRAGEDIJU: Pet godina posle nesreće Nataša na mestu užasa!

Naša košarkašica Nataša Kovačević položila je cveće na mestu na kom je 7. septembra 2013. godine ostala bez noge, kada su živote izgubili Akoš Fuzi i Peter Tarpodi.

Košarka

Nekadašnja srpska košarkašica Nataša Kovačević, koja je izgubila nogu u teškoj saobraćajnoj nesreći 7. septembra 2013. u Mađarskoj, obišla je juče mesto nesreće i položila cveće na ploču u spomen na trenera Akoša Fuzija i tim-menadžera Petera Tarpodija, koji su podlegli povredama zadobijenim u udesu.

- Pet dugih godina je prošlo... Tragedija tog dana je činjenica da su ljudi izgubili život. Ali uvek ćemo ih pamtiti!! Mi ostali smo samo postali snažniji tog dana - napisala je Nataša uz fotografiju sa mesta nesreće.

Samo mesec dana pre nesreće Nataša je potpisala za mađarski Uni Đer i tako počela internacionalnu košarkašku karijeru, ali je u jezivom udesu njen put prekinut. Ali nakratko. Jer Nataša je pronašla snagu da se s protezom vrati na teren i ponovo profesionalno zaigra košarku.

Veliku stvar napravio je tada čuveni Zufer Avdija, koji je pronašao odgovarajuću protezu, a pomoć je pružio i Košarkaški savez Francuske. Nakon oporavka i posebnih dozvola dobijenih od FIBA i KSS, potpisala je ugovor sa Crvenom zvezdom i tu završila karijeru.

Prošle godine objavila je autobiografiju "Koraci", a sredinom septembra prošle godine napustila je mesto predsednika KK Crvena zvezda.

Osnovala je i humanitarnu fondaciju pod svojim imenom, s misijom da pomaže mladim talentima i sportistima koji su suočeni s nekim zdravstvenim problemima.

kurir.rs / Gojko Filipović