DINO RAĐA U KUĆI SLAVNIH Legendarni košarkaš i dalje ne veruje: Čekam da mi kažu da me zezaju
Foto: AP

ČETVRTI HRVAT U SPRINGFILDU

DINO RAĐA U KUĆI SLAVNIH Legendarni košarkaš i dalje ne veruje: Čekam da mi kažu da me zezaju

Košarka -

Dino Rađa, nekadašnji hrvatski košarkaš uvršten je u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu. On i dalje nije svestan da ulazi u Kuću slavnih, iako mu je to poznato već šest meseci!

Rađa će ulaskom u Kuću slavnih, posle Mirka Novosela, Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića postati četvrti Hrvat čuvenog zdanja u Springfildu.

Trofeji, medalje, prizananja...

Rađa je odabran uz obrazloženje da je imao četiri odlične sezone u Boston Seltiksima, ali da je veći deo karijere proveo u Evropi. Triput klupski prvak Evrope, osvajač dva evropska zlata u dresu Jugoslavije (1989. i 1991.), on je dvaput bio olimpijski vicešampion, jednom sa ekipom SFRJ (1988.), drugi put sa Hrvatskom (1992). Bio je MVP finala grčkog prvenstva 1998, MVP Evroliginog završnog turnira 1989, uvršten je među 50 najboljih FIBA igrača svih vremena 1991. godine, a pre deset godina i među 50 najboljih aktera Evrolige od njenog osnivanja.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske ne može da prihvati realnost da će se naći u Kući slavnih i sve vreme očekuje da mu neko kaže da je sve to jedna velika šala.

dino rađa
dino rađafoto: Vladimir Šporčić

"Poslednjih šest meseci gledam iza svakog ćoška da ne iskoči Ešton Kučer i kaže mi da su me zeznuli", rekao je Rađa, a preneo američki novinar Šon Denevi.

"Ovo je nešto... Ne mogu da vam objasnim kako se osećam trenutno", dodao je Rađa.

Uz Dina Rađu, koji je izašao kao pobednik u glasanju Međunarodnog komiteta Nejsmitove košarkaške Kuće slavnih ispred Ranka Žeravice i Vlada Divca, preostalih 12 laureata koji su u noći između četvrtka i petka zvanično uvršteni u "večne asove igre pod obručima" su i Rej Alen, Moris Čiks, Lefti Drizel, pomenuti trio Grent Hil - Džejson Kid - Stiv Neš, ali i Čarli Skot, Kejti Smit, Tina Tompson, Rod Torn, Ora Mae Vašington i Rik Velts.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track