Foto: Shutterstock

ISPROBAJTE

OLJUŠTITE PARADAJZ ZA TREN OKA: Uz ove trikove ovaj POSAO U KUHINJI vam više neće biti MUKA, već ZADOVOLJSTVO!

Žena

Deluje jednostavno, ali na kraju uvek bude pravo mučenje. Srećom, domaćice su otkrile svoje trikove koji olakšavaju ovaj posao

Za većinu sosova, za kuvani paradajz, kao i u spremanju jela poput sataraša, za one kojima smeta kožica i zbog nje imaju problema sa želucem, treba nam oguljen paradajiz. Međutim, to nije nimalo jednostavan posao.

Naime, njegova kora zna da bude "tvrdoglava", a guljenje iste neretko ispadne pravo mučenje. Zato vam donosimo nekoliko trikova s kojima ćete ovo povrće vrlo brzo oljuštiti.

1. Zagrejte vodu u loncu i pustite da provri. Za to vreme nožem koru paradajza rasecite u znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi. Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu paradajza, a on će zadržati ukus.

foto: Shutterstock

2. Paradajz operite i očistite. Stavite ih u kesicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Pre kuvanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će skoro sama otpasti, samo je povucite prstima.

3. Treći način je nešto komplikovaniji i tako je najbolje sačuvati paradajz za kasniju upotrebu. Prvo zagrejte rernu. Prepolovite paradajz i složite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kada se ohladi, ogulite kožu, ići će lako.

foto: Shutterstock

(Kurir.rs)