KRIVIČNA PRIJAVA: Na prevaru uzimala novac od Fonda za razvoj!
Foto: KURIR

KRIVIČNA PRIJAVA: Na prevaru uzimala novac od Fonda za razvoj!

Crna Hronika -
Danijela R. osumnjičena je za falsifikovanje i prevaru pet pet direkotra privatnih preduzeća, koji su na osnovu fiktivnih ugovora podizali novac odobren od strane Fonda za razvoj i predavali ih osumnjičenih

POŽAREVAC - Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Danijele R. (40) iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba odgovornog lica - podstrekivanje, falsifikovanje službene isprave - podstrekivanje i krivično delo prevara.

Kako je saopštila Policijska uprava Požarevac, ona je osumnjičena da je navela na izvršenje krivičnih dela falsifikovanje isprava i prevare pet direkotra privatnih preduzeća, koji su na osnovu fiktivnih ugovora podizali novac odobren od strane Fonda za razvoj i predavali ih osumnjičenoj Danijeli R.

Krivičnom prijavom obuhvaćena su i četiri direktora privatnih preduzeća iz Užica, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, jer su, uz podstrekivanje osumnjičene Danijele, prenosili novčana sredstva na osnovu fiktivnih ugovora smederevskim preduzećima za navodno kupljenu opremu.

Na ovaj način osumnjičena je pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od deset miliona dinara. Krivična prijava podneta je i protiv Perice S. (43) iz Požarevca koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela prevara i falsifikovanje isprave, jer je podstrekivan od strane osumnjičene Smederevke, doveo u zabludu meštanina Požarevca i na njegovo ime preregistrovao smederevsku firmu preko koje su vršene novčane transakcije.

On je osumnjičen i za falsifikovanje ovlašćenja Osnovnog suda u Požarevcu na osnovu koga je izvršena seča šume u mestu Jošanica gde je Perica S. sebi pribavio protvpravnu imovinsku korist od oko 1.500.000 dinara.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track