TERORISTA PROMENIO LIČNI OPIS: Mevlid Jašarević obrijao bradu!
Foto: KURIR

Napušta vehabijski pokret

TERORISTA PROMENIO LIČNI OPIS: Mevlid Jašarević obrijao bradu!

Crna Hronika -
Promena ne bi bila ni najmanje čudna da Jašarević nije pripadnik vehabijskog pokreta u kojem je izrazito duga brada jedan od najupečatljivijih simbola za prepoznavanje

SARAJEVO - Novopazarac Mevlid Jašarević, kome je u Bosni i Hercegovini obnovljeno suđenje po optužnici za terorizam zbog napada na ambasadu SAD u Sarajevu, obrijao je bradu, što je javnosti protumačeno da želi da napusti taj pokret.

Takva promena ličnog opisa ne bi bila ni najmanje čudna da Jašarević nije pripadnik vehabijskog pokreta u kojem je izrazito duga brada jedan od najupečatljivijih simbola za prepoznavanje među braćom .

Specifična brada je, naime, simbol koji pripadnike tog radikalnog islamističkog pokreta razlikuje od ostalih. Zbog toga, nagla promena izgleda među onima koji su poslednjih dana imali priliku da ga vide u Pritvorskoj jedinici Suda Bosne i Hercegovine, odakle prati svoje obnovljeno suđenje, protumačena je kao Jašarevićev izlazak iz vehabijske zajednice.

To će, kako se navodi, verovatno, obradovati članove njegove porodice koji se ne slažu s Mevlidovim načinom praktikovanja vere i koji su ga zbog toga javno osudili".

Inače, prvostepenom presudom Suda BiH Jašarević je osuđen za terorizam na 18 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track