TEŠKA SAOBRAĆAJKA U HRVATSKOJ: Kamion iz BiH zakucao se u školski autobus!

Vatrogasci spasavali decu

TEŠKA SAOBRAĆAJKA U HRVATSKOJ: Kamion iz BiH zakucao se u školski autobus!

Crna Hronika -
Okolnosti nesreće su i dalje nepoznate, a osim vozača koji je operisan u bolnicu je prevezeno i petoro dece u stanju šoka

ZAGREB - Teretno vozilo bosanskih registracija sudario se oko 13 sati u mestu Gradac kod Pleternice sa školskim autobusom požeških registracija u kome je bilo 18 učenika od petog do osmog razreda.

Na mesto nesreće upućeni su Hitna pomoć, vatrogasci i policija. Prema prvim informacijama koje je navela v.d. direktorka osnovne škole u Pleternici Anka Dobrić, vozač autobusa je povređen, a deca su u šoku.

Vozaču autobusa je smrskana noga, i njega su iz autobusa izvukli vatrogasci, a u nesreći je povređeno petoro dece koja su u stanju šoka prevezena u požešku bolnicu.

– Bio sam u kući kada sam čuo strašan i jak udarac. Otac i ja odmah smo istrčali, razvalili smo vrata autobusa kako bismo izvukli vozača kome je pola tela bilo priklješnjeno. Verujte mi, bilo je strašno kako su deca izgledala. Vrištala su i sva su bila na podu. Bilo je krvavih – kazao je Denis Strnak koji je prvi sa ocem ušao u autobus i pružio pomoć.Njegov otac Milan dodao je da je vozaču noga smrskana.

– Bio je još pri svesti kada smo ga pokušali izvući i davao nam je uputstva što da radimo. Naišao je jedan čovek od koga smo uzeli remen kako bismo mu podvezali nogu jer je dosta krvario. Jedna je devojčica ležala, verovatno je bila pala u nesvest, ali se posle osvestila, ispričao je Milan Strnak, još uvek šokiran onim što je video.

Hirurg u požeškoj bolnici, Ljubo Begić, potvrdio je da je vozač s teškim povredama ekstremiteta u ovom trenutku na operaciji, ali nije u životnoj opasnosti.

U toku je policijski uviđaj posle koga će se znati više informacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track