OTAC POGINULOG STUDENTA: Za Miladina Kovačevića dali su novac, a za mog sina nemaju!
Foto: Facebook/Radio 021

Tragedija trojice srpskih mladića u Severnoj Dakoti

OTAC POGINULOG STUDENTA: Za Miladina Kovačevića dali su novac, a za mog sina nemaju!

Crna Hronika -
Niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem, kaže u očajanju Zoran Jovanović otac nastradalog Vladana

CRVENKA - Vladan Jovanović (24) iz Crvenke poginuo je u saobraćajnoj nesreći u gradiću Rej u američkoj državi Severna Dakota, dok su njegovi prijatelji Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25) iz Kule teško povređeni. Sva trojica boravila su u SAD u okviru studentskog programa „Work and Travel“.

Nesreća se dogodila u petak, kada su se Jovanović, Travica i Šišarica vraćali s posla ka gradiću Majnotu, gde su stanovali. "Ševroletov" pik-ap koji je vozio Travica iznenada je prešao u drugu traku, počeo da se prevrće, a potom završio u jarku. Policijski izveštaj potvrdio je da mladići nisu bili pod dejstvom droge ni alkohola, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Zoran Jovanović, otac poginulog Vladana, i dalje je u šoku.

Vest o pogibiji sina dobio je preko prijatelja, tako je organizovao i preuzimanje sinovljevog tela. Kada će ono biti dopremljeno u Srbiju i o čijem trošku, ne zna se. Država Srbija, njeni konzulati i ambasade nisu našli za shodno čak ni da kontaktiraju sa ocem.

- Za ovo vreme niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi saučešće izjavi, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem - ogorčen je otac.

Iako je momcima osiguranje isteklo nekoliko sati pre nesreće, lekari su sve učinili da se izbore za život povređenog mladića. A njegovi prijatelji da pronađu novac - jer bolnički dan košta nekoliko hiljada dolara. Travici je operisana kičma, a čekaju ga još i intervencije na ruci i slomljenoj vilici.

Goran Šišarica leči se u Majnotu, i prema rečima njegove majke, uskoro bi mogao stići kući. On je jedini video celu nesreću, ali ga lekari drže pod sedativima kako ne bi povratio traumatično sećanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja