TEROR: Gori napuštena povratnička kuća kod Kline

Zapaljen dom

TEROR: Gori napuštena povratnička kuća kod Kline

Crna Hronika -
U razuđeno selo stigli su vatrogasci i pripadnici Kosovske policije i da zajedno nastoje da ugase požar

KLINA - Zapaljena je kuća povratničke porodice Vučićević u selu Klinavac kod Kline, u Metohiji, rekli su večeras povratnici u to selo.Srbi povratnici su rekli za agenciju Beta da u kući niko ne živi jer je vlasnik Lazar Vučićević pre četiri meseca umro, a njegova porodica je u centralnoj Srbiji. Sagovornici dodaju da su u to razuđeno selo stigli vatrogasci i pripadnici Kosovske policije i da zajedno nastoje da ugase požar.

Oni su kazali da je do sada u više navrata bilo provala u tu kući i iz nje je ukradeno pokućstvo.Po njihovim rečima, pre oko godinu dana izgorela je kuća Lazarevog brata Radoša koji je povremeno živeo u tom metohijskom selu.Bilo je i više drugih provala u kuće i krađe stvari.

U selu Klinavac sada živi petnaestak Srba-povratnika, među kojima je i jedna devojčica koja je i rođena u tom selu.Pre rata 1990-ih u Klinavcu je živelo pedesetak srpskih porodica.Prvi povratnici vratili su se 2006. godine, a Vlada Kosova je s donatorima za povratnike izgradila 33 tipske kuće.(Kraj) nik/vok/šm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track