PREDOSETIO SMRT: Sanjao da mu deca plaču i dozivaju ga!

Slavoljub Tejić nastradao u Drini

PREDOSETIO SMRT: Sanjao da mu deca plaču i dozivaju ga!

Crna Hronika -
Noć pre nego što je njegov „golf“ sleteo u reku, Slavoljub ispričao komšiji noćnu moru. Osim Tejića, u reci nestao i Nenad Gavrilović
1 / 3

BAJINA BAŠTA - Drina krije tajnu!Velika tuga i neizvesnost pritiskali su juče dve podstanarske sobice u naselju na obodu Bajine Bašte. Kako bez SlavoljubaUplakana i slomljena, Vesna, supruga Slavoljuba Tejića (34), koji je sa svojim komšijom i prijateljem Nenadom Gavrilovićem (22) u sredu rano ujutru nestao kad su kolima sleteli u Drinu, skakala je na svaki zvuk telefona, nadajući se bilo kakvoj vesti o svom mužu!- Pre samo neki dan, sedeli smo ovde, na istim ovim stolicama, i maštali da će on dobiti posao, da će raditi, da ćemo živeti kao ljudi... Da ćemo gledati naše dve ćerke, naša anđele, kako rastu - kroz jauk su tekle Vesnine reči između dva zvuka telefona.Ona kaže da je Slavoljub iz kuće izašao u utorak oko podne.- Povezao je stariju ćerku Anđelu u školu, a onda produžio u selo. Deca još i ne naslućuju šta se desilo. Anđeli smo rekli da joj je otac imao udes, Teodori ni toliko, ona ima tek četiri godine - kaže Vesna kroz suze i poziva rođaka kako bi saznala da li ima nekih novosti o Slavoljubu.Vesna nema posla i dosad su živeli od onoga što Slavoljub zaradi.- Ne znam kako ćemo dalje, kako da zaradim koru hleba za decu - kaže Vesna.Velika tuga i neizvesnost pritiskali su juče i selo Cerje iznad Bajine Bašte, odakle su Slavoljub i Nenad!- Video sam ih u utorak uveče. Celo popodne proveli su zajedno. Slavoljub je iz sela krenuo kući, ženi i deci. Zašto je i Nenad krenuo s njim u Bajinu Baštu, ko će sad znati. Jedino znam da ću, dok sam živ, pamtiti Slavoljubove reči da je prethodne noći sanjao da njegova deca plaču i dozivaju ga. Kao da je predosetio smrt - ispričao je jedan od komšija.Potraga ne prestajeObalom Drine rođaci i komšije iz sela uzalud su juče tragali za Slavoljubom i Nenadom. Drago, Rade i Vidan Tejić, Aco Petković, Sreto Jakovljević i drugi njihovi prijatelji iz sela peške su pretraživali obalu Drine od mesta Krivi Vir, gde je „golf“ sa Slavoljubom i Nenadom sleteo u reku, pa sve do Ljubovije. U njihovim očima juče je bilo malo nade.- Ogromna je Drina bila te noći, ko zna dokle ih je odnela - pričaju meštani.

Nema uteheNENADOVA MAJKA DOŠLA NA DRINUNenad Gavrilović nije bio oženjen, a kod kuće su vesti o njemu čekali njegova majka Ramiza i otac Milan, trojica braće i sestra.- Majka Ramiza prekjuče je smogla snage da siđe do Drine, do mesta na kojem je njen sin s komšijom Slavoljubom nestao u talasima - rekao je jedan od komšija.

Kola izvučena iz reke„GOLF“ NA TEHNIČKOM PREGLEDU„Golf“, kojim su dvojica mladića u sredu oko jedan sat ujutru sletela u Drinu, u četvrtak je izvučen iz reke i upućen na tehnički pregled. Na kolima su bila polomljena zadnja bočna i zadnje vetrobransko staklo. Obalom Drine za nestalim mladićima i juče su tragali meštani, komšije i pripadnici Žandarmerije, ali do kasnih popodnevnih sati nikakvih vesti nije bilo.

ČINJENICEŠta se dogodilo kobne noći na drini- Slavoljub Tejić i Nenad Gavrilović viđeni poslednji put u utorak uveče u Bajinoj Bašti- iz grada su „golfom 3“ krenuli prema selu Cerje, gde su živeli- u mestu Krivi Vir u sredu oko jedan sat posle ponoći automobil je sleteo u Drinu - prolaznici su u sredu ujutro ugledal „golf“ u Drini, ali tela nije bilo- u četvrtak je izvučen automobil iz reke- pretražen je teren gotovo do Ljubovije, ali tela nisu nađena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track