KRALJEVO: Zaplenjeno 12 tona sirove kafe
Foto: Mup Srbije

roba vredna 4,7 miliona dinara

KRALJEVO: Zaplenjeno 12 tona sirove kafe

Crna Hronika -
Kafa je otkrivena prilikom pregleda kamiona marke mercedes za koju privedeni vlasnik S.Z, nije imao potrebnu dokumentaciju

KRALJEVO - Pripadnici kraljevačke kriminalističke policije zaplenili su oko 12 tona sirove kafe, vrednosti oko 4,7 miliona dinara, i tako presekli još jedan lanac šverca akcizne robe.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšen je i po nalogu tužioca do 48 sati zadržan S.Z. (32) iz Kraljeva, koji je vlasnik firme "Helis Fil" sa sedištem u Bačkom Jarku zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda i falsifikovanje službene isprave.

Iz MUP-a preciziraju da su juče oko 1.30 sati policijski službenici pored puta Raška-Kraljevo u Progorelici kod Kraljeva, na parking prostoru, prilikom pregleda parkiranog kamiona marke "mercedes" registracije Raške pronašli oko 12 tona sirove kafe, vlasništvo osumnjičenog S.Z, za koju nije bila obračunata i plaćena akciza.

Kafa je oduzeta i stavljena van prometa, s obzirom da je transport kafe pratila fiktivna dokumentacija o poreklu.Sumnja se da je kafa namenjena daljoj prodaji na području Srbije.Osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti priveden Osnovnom javnom tužiocu u Kraljevu, navedeno je u saopštenju.

( Tanjug/ Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track