REŠENO UBISTVO: Komšija ubio učiteljicu zbog 700 dinara!

Monstrum

REŠENO UBISTVO: Komšija ubio učiteljicu zbog 700 dinara!

Crna Hronika -
Veljković još sa vrata udario staricu koja je počela da jauče. "Kako bi je ućutkao, uvukao ju je u stan i tu udario vazom kako bi je utišao", naveli su u policiji

BOR - Učiteljicu u penziji Rumenu Grujić (72) iz Bora, ubio je njen prvi komšija Goran Veljković (53) koji je od nje tom prilikom ukrao 700 dinara, saopštila je policija.

"On je u prisustvu svog branioca priznao zločin", rečeno je u borskoj policiji.

Beživotno telo učiteljice u njenom stanu u ulici Albanske spomenice 9/29 prijavljeno je policiji u subotu. Istragom je utvrđeno da je Veljković još sa vrata udario staricu koja je počela da jauče. "Kako bi je ućutkao, uvukao ju je u stan i tu udario vazom kako bi je utišao", naveli su u policiji.

Poznavala ubicu

Policija je u prvim danima istrage pretpostavljala da je Rumena Grujić poznavala ubicu i da ga je zbog toga pustila u stan.- Ulazna vrata njenog stana bila su blindirana s dve brave, koje nisu bile obijene. To znači da je Rumena najverovatnije poznavala ubicu, čija je namera, predpostavljamo, bila da je opljačka. Stvari u stanu su bile ispreturane, verovatno u potrazi za novcem - kaže izvor Kurira.

Komšije kažu da je Rumena imala pristojnu penziju kao prosvetni radnik i da je nešto novca nasledila od pokojnog supruga.- Muž joj je umro pre šest godina. Ona je živela skromno i nije puno trošila. Nosila je veliki novčanik. Verovatno je neko mislio da ima mnogo para, pa je zbog toga ubijena. Ne znam da li nešto nedostaje iz stana, iz policije nisu hteli ništa da kažu. Verujem da zlikovac nije našao novac ili nije bio zadovoljan sumom, inače je ne bi toliko mučio i kasapio - rekla je jedna od komšinica.

Ponosila se sinom pilotom

Rumena Grujić bila je siroče i odrasla je u Domu za nezbrinutu decu. Završila je učiteljsku školu u Boru i do penzije radila u OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju u kojem je živela. Od rodbine je imala samo sina pilota u Podgorici, koji je jedini brinuo o njoj. Sin ju je povremeno posećivao, a Rumena je uvek isticala da se njime ponosi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track