BESNI RAT KLANOVA: Ubistvo Rakonjca osveta za ranjavanje Bojanića!

Arkanov telohranitelj nova žrtva mafijaškog obračuna

BESNI RAT KLANOVA: Ubistvo Rakonjca osveta za ranjavanje Bojanića!

Crna Hronika -
Povratak devedesetih: Ubica pogodio Rakonjca sa pet metaka, u pucnjavi ranjen bivši košarkaš Goran Ristanović, kao i Stojan Novaković Cope
1 / 4 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Profesionalna likvidacija!

Rade Rakonjac (51), bivši telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića, ubijen je juče oko 12 sati u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici. U pucnjavi su teško ranjeni njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope (58), takođe Arkanov prijatelj i bivši fudbalski menadžer, kao i Goran Ristanović (57), košarkaški menadžer.Ubica imao pancirPrema prvim nalazima istrage, motiv ubistva je osveta zbog ranjavanja Gorana Bojanića (38), člana grupe Miloša Delibašića, koji je u ratu s Lukom Bojovićem. Podsetimo, Bojanić je pre pet dana ranjen u sačekuši na Zvezdari, a napadači su pobegli „pasatom“, koji je nađen zapaljen na Kružnom putu.- Rakonjac i Novaković su sedeli za stolom ispred kafića, a Ristanović, koji je i vlasnik kafića, bio je unutra. Napadač, koji nije bio maskiran, prišao je kafiću i iz blizine zapucao „heklerom“.

Rade Rakonjac pogođen je sa pet metaka u vrat i grudi, Novakovića je nekoliko metaka pogodilo u noge, dok je Ristanović ranjen u ruku i stomak - kaže izvor Kurira s uviđaja, i dodaje da je Rakonjac hitno prevezen na VMA, ali je ubrzo podlegao povredama.Prema rečima našeg sagovornika, meta profesionalnog ubice bio je Rakonjac.- Muškarac visok oko 180 centimetara, u maskirnim pantalonama i s pancirom, došao je iz Dobropoljske ulice. Popeo se uz stepenice sa zadnje strane zgrade u kojoj je kafić „Mariki“. U ruci je nosio hekler, nije se trudio da ga sakrije. Mirno je prišao do stola za kojim su sedeli Rakonjac i Cope i počeo da rešeta. Ispalio je više od 30 metaka - ispričao je očevidac.Znali mu navikeAtentator je nakon toga otrčao do crnog „alfa romea“, koji ga je čekao ispred kafića.- Odvezao se niz Zvečansku u pravcu auto-puta. Ubice su očigledno više nego dobro isplanirale likvidaciju jer se sve desilo za manje od dva minuta. Verovatno su znali da Rakonjac, koji živi u istoj zgradi gde je i kafić, svakog jutra tu pije kafu - kaže naš sagovornik.Policija je svega 15 minuta nakon zločina u Ulici Radosava Simića Cige u naselju Medak našla zapaljen automobil „alfa romeo“.- Auto je posut benzinom i zapaljen. U kolima je verovatno bio i „hekler“ iz kojeg je pucano - rekao je naš izvor.

Željko Ražnatović Arkan
Željko Ražnatović Arkan

Ko je bio Rade Rakonjac RATOVAO S ARKANOMRade Rakonjac bio je prijatelj Luke Bojovića i Željka Ražnatovića. Njegovo ime pominjalo se u „Plavoj“ i „Beloj knjizi“ o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije, ali nikad nije osuđivan.- Ime Radeta Rakonjca prvi put se pojavilo u medijima 2005, kad je protiv njega, Luke Bojovića i još dve osobe podignuta optužnica zbog iznude. Međutim, sud je zbog zastarelosti odbacio optužbe. Hapšen je u akciji „Sablja“, a u Arkanovoj Gardi imao je čin pukovnika - prenosili su mediji.Rakonjac je 2013. gostovao u emisiji „Goli život“ pod nazivom „Arkan je živ“, u kojoj je govorio o ratištima u Hrvatskoj, boravku u Gardi, prijateljstvu s Arkanom i danu kad je ubijen. Pričao je i o druženju s Bojovićem.- Luku sam upoznao 1991. u Gardi, a sledeće godine on i ja smo četiri meseca čuvali Arkanove blizance. Tad je počelo naše prijateljstvo - rekao je tada Rakonjac. Iza sebe je ostavio troje dece.

Akcija „Vihor“BLOKIRAN CEO BEOGRADPolicija je u potrazi za ubicama blokirala ceo grad. Vanredni punktovi bili su postavljeni na Glavnoj železničkoj stanici, Aerodromu „Nikola Tesla“, mostovima i svim izlaznim putevima iz prestonice.- Putevi su blokirani, a skoro svi operativci kriminalističke policije angažovani su u istrazi. Kako je grad brzo blokiran, počinioci nisu mogli daleko da pobegnu i verovatno se kriju u nekom šteku, gde čekaju s lažnim dokumentima - kaže naš sagovornik.

ČINJENICEZDRAVSTVENO STANJE- Goran Ristanović zadobio je teške povrede i operisan je odmah po prijemu u Urgentni centar. Igrao je košarku za OKK Beograd i KK Partizan, a bio je i reprezentativac Jugoslavije.- Stojan Novaković Cope ranjen je u noge i prevezen na VMA. Nije životno ugrožen. Novaković je bio jedan od potpredsednika Arkanove Stranke srpskog jedinstva, dever na Arkanovom venčanju s pevačicom Svetlanom Ražnatović i zvanični vlasnik FK Obilić u vreme kad je tim klubom gazdovao Ražnatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track