UHAPŠEN PO NALOGU BEOGRADA: U Francuskoj priveden Genc Zogaj bivši pripadnik OVK

Ratni zločini nad Srbima

UHAPŠEN PO NALOGU BEOGRADA: U Francuskoj priveden Genc Zogaj bivši pripadnik OVK

Crna Hronika -
Zogaju je pre više godina sudila bivša administracija UNMIK-a, za ratne zločine, ali je proglašen nevinim, dok njegov brat Besart Zogaj izjavio da u porodici misle da je to završeno

PRIŠTINA - Bivšeg pripadnika OVK Genca Zogaja, koji živi u Francuskoj Interpol je, u petak uveče, uhapsio po poternici Beograda, prenosi prištinska štampa.

Zogaju je pre više godina sudila bivša administracija UNMIK-a, za ratne zločine, ali je proglašen nevinim.Besart Zogaj, brat uhapšenog Genca rekao je za "Kosovapreš" da su u porodici mislili da je to završeno, ali da je na zahtev vlasti Srbije Genc ponovo uhapšen.

"Gencu je u dva slučaja sudila i presudila administracija UNMIK-a na Kosovu za navodne ratne zločine i u oba slučaja je osuđen na zatvor.

Posle mnogobrojnih suđenja koji su vodili stranci, proglašen je nevinim, ali je država Srbija 2009. podigla međunarodni nalog za hapšenje", rekao je Besart Zogaj.

On dodaje da je Cenc "iz Mađarske deportovan za Srbiju gde je odležao šest meseci zatvora i bio zlostavljan bez ikakvog prava, da bi se na kraju pokazalo da je nevin".

Genc, kako objašnjava njegov brat, živi u Francuskoj sa porodicom, ali su ga tamošnje vlasti uhapsile u petak oko 22.30 časova.

"Očekuje se da će uskoro biti izručen Srbiji, zbog tužbe koju je Srbija podigla protiv njega za ratne zločine, zbog kojih je tri puta bio u zatvoru i sva tri puta oslobođen kao nevin", rekao je Zogaj.On okrivljuje kosovske institucije za nepokazivanje interesovanja za ovaj slučaj, "jer nisu učinile ništa da zaštite svog državljanina od zlostavljanja srpske države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track