Najnovije vesti

TUKLI GA ŠTO JE DŽOGIRAO: Huligani mu akumulatorom lomili kosti i lobanju, pa izbegli pritvor
Foto: Shutterstock

Ogorčen na sud i tužilaštvo

TUKLI GA ŠTO JE DŽOGIRAO: Huligani mu akumulatorom lomili kosti i lobanju, pa izbegli pritvor

Crna Hronika
Beograđanin Vladimir Mavrenović koga su pre tri godine brutalno pretukla dvojica huligana samo što je džogirao i prošao pored njih i dalje izbegavaju suđenje, a glavni pretres se odlaže već četiri puta, a glavno osumnjičeni nije proveo ni dana u pritvoru

BEOGRAD - Ti monstrumi su me tukli samo zato što sam džogirao. Udarali su me i osećao sam kako mi pucaju kosti. Mislio sam da će me ubiti.

 

Beograđanin Vladimir Mavrenović (39) izašao je tog 9. decembra 2011. na pešačku stazu kod Hotela „Jugoslavija“ oko 20 sati da bi džogirao. Dobio je batine, lečio se dve nedelje u Urgentnom centru, huligani su ga udarali i akumulatorom po glavi, a za njega je neshvatljivo da su i dalje na slobodi, da ni dan nisu proveli u pritvoru.

 

Dok je trčao, prošao je pored dvojice mladića koji su uzvikivali „Partizan, Partizan“. Zaobilazi ih, a nakon nekoliko stotina metara vraća se ka „Jugoslaviji“. Odjednom zapaža da su ona dvojica mladića sela u automobil nedaleko od rampe i prolazi pored njih. Krupni mladić sa suvozačevog mesta počinje da dovikuje preteći: „Šta trčiš? Stani, bre, stani!“, uz mnoštvo psovki.

 

- Nastavljam da trčim, ali začujem zvuk lomljenja metala. Okrenem se i vidim da pokušavaju da pomere rampu i da me jure automobilom. Ne uspevaju i počinju da trče ka meni. Uspevam da im pobegnem i utrčavam u kućicu kod rampe ispred koje stoji čuvar - priča Mavrenović.

 

Vladimir govori čuvaru da zove policiju i zaključa kućicu. Bilo je, međutim, prekasno.

 

-Obilaze čuvara i kreću da me udaraju. Najpre pesnicama. Od siline udaraca padam na pod, ali udarci pljušte. Udaraju me keramičkom posudom koju su dohvatili. Njihova meta je samo moja glava, osećam da strašno krvarim. Huligan čupa akumulator video-nadzora i počinje njime da me udara. Čujem i osećam kako mi pucaju kosti lobanje. Čuvar kuka i viče da me ubiše - priča Vladimir.

 

Huligani automobilom beže krvavih ruku i odeće, a Vladimir završava u Urgentnom centru. Tamo je bio dve nedelje, prošao je dve teške operacije glave i oporavljao se pola godine.

 

Mavrenović u policiji mesec dana kasnije prepoznaje Stefana Kovačevića (24). Čuvar iz kućice je u iskazima potvrdio Mavrenovićeve navode. Huligan saučesnika nije otkrio i vodi se kao N.N. napadač.

 

Mavrenović je ogorčen na tužilaštvo i sud jer Kovačević nije ni pritvoren i danas je na slobodi.

 

- Glavni pretres je odlagan četiri puta. Huligan dolazi bez advokata, laže da je imao tragediju u porodici. Sudija Ružica Živanović naseda na njegove laži.

 

Na moje zaprepašćenje, tužilac Bojana Savović mu nudi sporazum da za 13 meseci zatvora prizna krivicu. On to odbija, jer želi da bude osuđen uslovno. Tužilac mu nudi pet meseci kućnog zatvora. Zapanjen sam i razočaran - kaže Mavrenović.

Četiri odlaganja

 

Prvi glavni pretres odložen je zbog reforme sudstva, drugi kada je Kovačević tražio uslovnu kaznu. Treći pretres je odložen kada je okrivljeni odbio kućni pritvor, a četvrti jer se nije pojavila tužilac Bojana Savović.

 

Hronologija slučaja

 

•9. decembar 2011.

 

- Dvojica huligana prebijaju Vladimira Mavrenovića dok džogira, lome mu kosti glave i lica

 

•5. januar 2012.

 

- Pretučeni u stanici Novi Beograd prepoznaje Stefana Kovačevića

 

•11. januar 2012.

 

- Huligan se brani da je tog dana bio na svadbi i da je samo prošao kejom

 

•25. jun 2013.

 

- Tužilac Zona Ilievski podiže optužnicu protiv Kovačevića

 

•24. decembar 2013.

 

- Sudija Marijana Sekulić zakazuje prvi glavni pretres, odložen zbog reforme sudstva

 

•5. februar 2014.

 

- Predmet se dodeljuje sudiji Ružici Živanović, kao i tužiocu Bojani Savović

 

•24. decembar 2014.

 

- Posle četiri odlaganja, peti put zakazan glavni pretres

( Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...