OTKRILI GA POLICIJSKI PSI: Hrvat konobar na kruzeru uhvaćen sa 15 kilograma kokaina
Foto: Reuters

Pošiljka vredna milion evra

OTKRILI GA POLICIJSKI PSI: Hrvat konobar na kruzeru uhvaćen sa 15 kilograma kokaina

Crna Hronika -
Policija je Hrvata i njegovog cimera Čileanca uhvatila u trenutku kada su na kruzer pokušali uneti kokain oblepljen oko tela i sakriti u brodsku kabinu, a zatim prebaciti u Evropu

ZAGREB - Hrvatski državljanin uhapšen je je u Buenos Airesu kada su argentinski policajci kod njega pronašli 15,3 kilograma kokaina izuzetno visokog stepena čistoće.

Uhapšeni Hrvat je inače član posade kruzera "Splendor of the Seas" kompanije Royal Caribbean International, a osim njega uhapšen je Čileanac s australijskim pasošem. Oboa su radili kao konobari.

Istraga će pokazati čiji je kokain bio, a zasad argentinski mediji pišu da je droga trebala biti prokrijumčarena i prodana u Evropu.

Akcija hvatanja krijumčara sprovedena je dok je džinovski kruzer bio usidren u luci u Buenos Airesu. Prema službenom saopštenju, akcija je provedena u dva dela.

Najprije su tamošnji istražioci kod dvojice osumnjičenih pronašli četiri paketa kokaina. Nosili su ih na brod tako što su ih pričvrstili na telo ispod odeće. Nakon što su policajci saznali u kojoj brodskoj kabini ta dva člana posade imaju smeštaj, doveli su pse tragače i pretragom pronašli još deset paketa, koji su redom pozitivno reagovali na narkotest.

Splendor of the Seas stigao je u Buenos Airesu prošlog ponedeljka iz Punta del Este, a trebao je isploviti za Brazil, nakon čega je preko Atlantika trebao otploviti u Evropu.

Zaplenjeni kokain bio je skriven u rancu u sobi dvojice uhapšenih, a svaka je komprimirana “cigla” belog praha bila pažljivo omotana sa nekoliko slojeva vodootpornog papira.

U uličnoj preprodaji u Evropi vrednost zaplenjenog kokaina, preme pisanju argentinskih medija, premašuje milion evra.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track