BIA O KUTIJI ISPRED VLADE: Ne privodimo građane, anarhista dobrovoljno došao na razgovor
Foto: Printscreen

Dobrovoljni razgvor

BIA O KUTIJI ISPRED VLADE: Ne privodimo građane, anarhista dobrovoljno došao na razgovor

Crna Hronika -
BIA ne privodi građane, a R.T. je bio pozvan na razgovor na koji se dobrovoljno odazvao i tom prilikom on je bio krajnje kooperativan predočivši nam dosta detalja koji su njemu poznati na navedene teme, navode iz BIA

BEOGRAD - Bezbednosno informativna agencija negirala je danas da je privodila pripadnika Anarhosindikalističke inicijative i navela da je sa R.T. obavljen razgovor na dobrovoljnoj osnovi.

Anarhosindikalistička inicijativa saopštila je sinoć da je BIA privela njihovog člana R. T. zbog sumnje u umešanost u postavljanje kutija sa životinjskim izmetom ispred zgrade Vlade Srbije i drugih državnih institucija.

Kako je rečeno u BIA, teme razgovora su bile antiglobalističke tendencije u Evropskoj uniji, što je, u stvari, usmerenje te inicijative, i dešavanjima u svetu levičara.

"BIA ne privodi građane, a R.T. je bio pozvan na razgovor na koji se dobrovoljno odazvao i tom prilikom on je bio krajnje kooperativan predočivši nam dosta detalja koji su njemu poznati na navedene teme", navode iz BIA.

R.T. je, kako kažu, odgovarao na sva postavljena pitanja bez bilo kakve zadrške.

U saopštenju se dodaje i da su pripadnike BIA interesovale informacije vezane za delovanje ASI, regionalno organizovanje radikalnih radničkih aktivista, kao i Međunarodno udruženje radnika i radnica - sindikalnu internacionalu kojoj ASI pripada duže od 10 godina.

Kako se ističe, član Anarhosindikalističke inicijative R.T. je odbio da službenicima BIA da bilo koje ime, ili pruži bilo kakve informacije koje nisu javno dostupne o aktivistima, organizacijama, grupama ili pokretima za koje su oni pokazali interesovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track