PARK STRAHA U JERKOVIĆU: Uskoro suđenje otmičarima, roditelji čvrsto drže Mašu u naručju!
Foto: Aleksandar Jovanović

Čeka se francusko tužilaštva

PARK STRAHA U JERKOVIĆU: Uskoro suđenje otmičarima, roditelji čvrsto drže Mašu u naručju!

Crna Hronika -
"Komšije se i dalje nisu u potpunosti oporavile od agonije koju su zimus preživele, zbog čega ih i slabo viđamo. Kad izađu u parkić s detetom, dosta su oprezni, ne ispuštaju je iz vida", kažu stanari zgrade u kojoj živi devojčica

Tužilaštvo za organizovani kriminal okončalo je istragu protiv troje francuskih državljana osumnjičenih za otmicu dvogodišnje devojčice Maše P.

Posle otmice 13. marta u beogradskom naselju Braća Jerković, porodicu u komšiluku retko ko viđa.

"Komšije se i dalje nisu u potpunosti oporavile od agonije koju su zimus preživele, zbog čega ih i slabo viđamo. Kad izađu u parkić s detetom, dosta su oprezni, ne ispuštaju je iz vida", kažu stanari zgrade u kojoj živi devojčica.

Roditelji dvogodišnje Maše se nisu javljali na telefone poznate redakciji.

Foto RTS PRINTSKRIN
Foto RTS PRINTSKRIN

U toku je pisanje optužnice koje će se okončati u zakonskom šestomesečnom roku od hapšenja osumnjičenih, koji se od tada nalaze u pritvoru.

Protiv osumnjičenih Sebastijana Mišela Branšija (50), njegove supruge Sandrin Goden (48) i njene ćerke iz prvog braka Emeli Kristel Eje (26), istragu su vodile i francuske vlasti koje bi po zahtevu našeg tužilaštva trebalo da prikupe još neke informacije.

Prikupljena dokumentacija još nije poslata srpskom specijalnom tužilaštvu, zbog čega i dalje niko ne zna šta u tim dokumentima piše.

"Niko još ne zna šta je sve prikupljeno u Francuskoj, ali to svakako ne ometa naše tužilaštvo da okonča istragu. Neophodnih dokaza koji terete Francuze za pokušaj otmice već ima sasvim dovoljno, dok je istraga u Francuskoj više bila bazirana na otkrivanju motiva", rekao je izvor upoznat sa istragom.

Otmičari su se tokom istrage držali priče da su malu Mašu kidnapovali s namerom da je iskoriste u brakorazvodnoj parnici koju Kristel vodi protiv muža. Navodno, Mašu su planirali da izvedu pred sud kako bi se od nje uzeo DNK koji bi koristili da dokažu da ona nije ćerka Kristelinog muža.

Iako im je nakon hapšenja dodeljen advokat po službenoj dužnosti, uhapšeni Francuzi su ubrzo iz pritvora angažovali beogradskog advokata Borivoja Borovića koji će im u daljem toku postupka pred sudom u Srbiji biti branilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track