POTRESNO: Mali Nikola (2) doziva mrtvu majku!

Tuga u porodici poginule Blaženke Nahod

POTRESNO: Mali Nikola (2) doziva mrtvu majku!

Crna Hronika -
Stalno pita za mamu. Rekli smo mu da je otišla na posao i da će se vratiti uskoro, u suzama priča majka žene koja je stradala na auto-putu

NOVI KARLOVCI - Ćerka me je pozvala i rekla mi da kreće s krštenja kući u Batajnicu. Rekla mi je da se ne brinem i da će mi se javiti čim stigne. To je bio naš poslednji razgovor, više joj nikad neću čuti glas, kaže kroz suze Vesna Nahod (51), čija je ćerka Blaženka (29) poginula u udesu na auto-putu koji je skrivio njen suprug Vladan Ćesarević (34).Rastrojena zbog gubitka ćerke, Vesna je ipak smogla snage da ispriča tužnu priču.Bili na krštenju- Blaženka i ja smo bile mnogo vezane. Kao mala, ostala je bez oca tokom rata. Gde god da je išla, uvek bi mi se javljala. Tako je bilo i tog dana. Tek što su se vratili iz Valjeva, gde su pomagali prijateljima, otišli su na krštenje. Bila je mnogo srećna, govorila mi je šta je kupila za malenog Nikolu, šta je uzela od poklona - priča Vesna.Međutim, kako navodi, Blaženki se na krštenju nešto nije dopalo.- Zvala me je i rekla mi da će ubediti Vladana da krenu ranije, da joj se spava. Čak je izašla s Nikolom i sela u kola. Iz nekog nepoznatog razloga, počela sam da brinem, pa sam je zvala nekoliko puta - rekla nam je Vesna.

Prema njenim rečima, u četiri sata ujutro probudila je policija.- Rekli su da je moja ćerka poginula. Moje zlatno dete, moja jedinica. Kako će majka bez svoje lutke. Nisam mogla da poverujem. Onda je došao Vladanov otac i doveo malog Nikolu - glasom punim očaja, sa suzama u očima, govori nesrećna žena.Blaženkina majka sad najviše brine za unuka.- Otkako su ga doveli stalno pita za mamu, doziva je i doziva. Rekli smo mu da je mama otišla na posao i da će se vratiti uskoro. Kako da mu kažem da je ostao bez majke, kako da skupim snage da nastavim dalje kad nema mog anđela - kuka nesrećna žena.Sahrana danasPorodica je malog Nikolu iz porodične kuće u Novim Karlovcima odvela kod prijatelja.- Ne želim da bude tu kad donesu Blažino telo. Neću da dete to gleda. On je miran, ne plače, kao da oseća da nešto nije u redu - kaže Vesna.Blaženka Nahod biće sahranjena danas u 13 časova na groblju u Novim Karlovcima.

BrigaMALIŠAN OSTAJE KOD BAKEPrema Vesninim rečima, Blaženka je često sa suprugom dolazila u Nove Karlovce.- Sa Vladanom se zaista dobro slagala, on je dobar dečko. Kad je Blaža počela da radi, ja sam čuvala unuka. Sada kad nje nema, Nikola će ostati kod mene - kaže Vesna.

GorčinaZET MI JE UNIŠTIO ŽIVOTVesna kaže da ne zna zašto je njen zet Vladan policiji ispričao da je Blaženka vozila automobil.- Blaža nije znala da vozi, nikad to nije ni želela da nauči. Zet mi je život uništio, znam da to nije hteo, ali tako je. Ostala sam bez svog jedinog deteta, sama sam na celom svetu. Muž mi je velika podrška, ali ne znam kako da preživim ovu tragediju - tužnim glasom kaže Vesna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track