JORDANAC IZ AVIONA KOD TUŽIOCA: Hteo sam kod tate Džihada u Beograd, on je biznismen
Foto: čitalac Kurira

Pod kontrolom lekara

JORDANAC IZ AVIONA KOD TUŽIOCA: Hteo sam kod tate Džihada u Beograd, on je biznismen

Crna Hronika -
Rakan Mdonat upravo je priveden u Tužilaštvo zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Rakan Mdonat, koji je u nedelju uhapšen na beogradskom aerodromu zbog pokušaja da otvori vrata aviona na liniji Frankfurt - Beograd, upravo je priveden u Tužilaštvo koje bi trebalo da odluči da li će protiv ovog Amerikanca jordanskog porekla biti pokrenut postupak ili ne, saznaje Kurir.

Inače on je tokom ispitivanja u policiji odmah po privođenju kazao je da se zaputio iz Čikaga kod oca Džihada, koji živi i radi u Beogradu.

"Toliko je nerazumljivo i nepovezano pričao da smo morali da mu neka pitanja ponovimo. Kršio je ruke i mrmljao da je hteo da poseti oca jer on ovde ima biznis, tako nam je rekao. Ponavljao je da je mnogo uplašen i da mu nije dobro. Procena stručnjaka je da on nije smeo sam da putuje avionom već u pratnji", kaže naš sagovornik iz policije.

Policija SAD i američka ambasada u Beogradu odmah su obaveštene o ovom slučaju.U javnosti se pojavila priča da je on, navodno, krenuo u Bogutovačku banju zbog lečenja, ali on to nije pominjao u policiji.

"Ništa nije govorio o lečenju, samo je tražio oca i plakao", dodaje on. Svi objekti koji se nalaze u okviru "Prirodnog lečilišta i odmarališta Mataruška i Bogutovačka banja" ne rade već godinu dana.Rakanov otac letos je navodno posetio Kraljevo kao član privredne delegacije Jordana jer su neki njihovi biznismeni hteli da kupe taj rehabilitacioni centar.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track