GLEDALA BRATA KAKO UMIRE: Bože, nemoj da mi uzmeš Stefana, tebi ne treba, meni i mami je potreban

Kuća Milovanovića u Topoli zavijena u crno

GLEDALA BRATA KAKO UMIRE: Bože, nemoj da mi uzmeš Stefana, tebi ne treba, meni i mami je potreban

Crna Hronika -
Andrijana Milovanović iz Topole za samo nekoliko sekundi izbegla je tragediju u kojoj je izgubila starijeg brata Stefana (24).

Bože, nemoj, molim te, da mi uzmeš brata, tebi ne treba. Meni i mami je potreban - napisala je na Fejsbuku mlađa sestra stradalog Stefana Milovanovića.

On je poginuo u saobraćajnoj nesreći u nedelju rano ujutro, kada je njegov drug Nikola Prokić (24) izgubio kontrolu nad volanom “alfa romea”.

"Znaš, bila sam na dva metra od tebe kad ti se to desilo, nisam mogla da poverujem šta sam videla. Kad zatvorim oči, samo mi se ta slika stvori. Prilazim mestu nesreće u nadi da pomognem osobama koje su sletele. Vidim tablice, znam i kola. Prilazim kolima prva i molim se da nisi u njima... Nekako otvaram vrata, muzika pojačana, drug ti je tu, nekako smanjim muziku, pitam ga: “Jesi dobro? Reci mi šta ti je?” Pogledao me je i nasmejao se. Kaže mi : “Izvadi me odavde.” Dok pokušavam da mu pomognem, pitam ga gde si ti, a on: “Stele, javi se, tu je Stele iza, javi se, Stele.”Pogledam pozadi, smrvljeno sve. Ništa se ne vidi. Molim boga da nisi tu. Uzimam telefon da te pozovem, sigurno si krenuo drugim kolima. Zvoni telefon, tu ispod kola. Uzimam telefon, pitam se šta će telefon ovde kad ti nisu tu... Pitam Nikolu gde si ti kad je telefon u kolima. Kaže mi: “Tu je on”, nastavlja da te doziva: “Stele!” Uključi se svetlo napolju, priđe jedan dečko, sećam se njegovih reči: ”Bože, ovde ima neko.” Prilazim, bato, ti si taj... Presavio se napola, okrećem ti lice, krvavo je... Molim se: “Bože, nemoj, molim te, da mi ga uzmeš, tebi ne treba, meni i mami je potreban...“ Oživeli su te u Kragujevcu, ali samo nakratko, ipak si nas napustio... Tuga za tobom ne može da se preboli, samo ću navići da živim sa tim bolom i kidanjem na komade kad te neko spomene... - napisala je sestra Andrijana na svom fejsbuk profilu.

"Stefan je sa društvom, u kome je bio i Nikola Prokić, bio na proslavi u kafani “Izlet” gde petkom i subotom svira muzika uživo i gde izlazi dosta mladih. Sestra je u to vreme bila u gradu sa svojim društvom. Čuli su se telefonom i dogovorili se da se nađu i zajedno vrate kući - kaže rođak stradalog mladića.

Nikola Prokić i Stefan Milovanović su krenuli ka Prokićevom vozilu. Da li je Prokić popio koju više, zasad nije poznato jer istražni organi nisu saopštili da li mu je urađen alko-test, i ako jeste, koliko je promila alkohola imao u krvi.

Prema nekim pričama koje se mogu čuti u Topoli, Stefan je čak tražio da on vozi, ali je Prokić to odbio. Stefan Milovanović biće sahranjen danas na groblju u selu Krćevac, kod Topole.

(Blic/Ana Adžić, M. M.)

Ne brže od života

Posle pogibije Stefana Milovanovića, na fejsbuk stranici Opštine Topola objavljena je njegova slika, uz poruku: “Ne brže od života”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track