Maja Nikolić svetom vodicom pomaže Nikoli Sanduloviću!
Foto: Marina Lopičić

Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva

Maja Nikolić svetom vodicom pomaže Nikoli Sanduloviću!

Crna Hronika -
Pevačica koja čeka mesto šefa kabineta direktora nove Republikanske stranke izjavila da je u Palatu pravde došla da podrži oštećenog Nikolu Sandulovića, osnivača stranke

BEOGRAD - Pevačica Maja Nikolić pojavila se u Palati pravde sa svetom vodom iz manastira Ostrog, koju je poklonila Nikoli Sanduloviću, kako je izjavila, „da mu se nađe u sudnici“!Ona je juče na suđenju Zoranu Tešiću, protiv koga se vodi postupak zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, došla da pruži moralnu i prijateljsku podršku predsedniku novoformirane Republikanske stranke i naglasila da čeka nameštenje na poziciju šefa kabineta direktora stranke.Pojačano obezbeđenje- Došla sam u sud kao podrška mom prijatelju Nikoli Sanduloviću, čoveku koga poznajem više od deset godina. On je neko ko ima moralne, lične i političke stavove slične mojima. Nikola me nikad nije izdao. Kad god sam ga zvala zbog nekih situacija, pomogao mi je jer sam uvek bila borac za prava samohranih majki. Na ličnom primeru sam videla da mi je zbog korumpiranog sudstva oduzet sin Lazar, pa je pola meseca kod mene a pola kod oca, a ja plaćam alimentaciju od sto evra - izjavila je pevačica.Zbog tuče oštećenog i optuženog na jednom od prošlih glavnih pretresa, u julu 2015, koja je prerasla u opšti fizički obračun u hodniku Palate pa je Sandulovićeve i Tešićeve prijatelje razdvajalo desetak pripadnika sudske straže, juče su bile pojačane mere bezbednosti.Suđenje odloženoPo ulasku u sudnicu optuženi Tešić zamolio je sudiju da Nikola Sandulović ne sedi ispred njega, ali je predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić taj predlog odbio. Glavni pretres ni juče nije održan jer se jedan od optuženih nije pojavio.Podsetimo, Viši sud je 2011. prvostepeno osudio Zorana Tešića na sedam godina zatvora zbog teškog ubistva u pokušaju, podmetanjem eksploziva pod Sandulovićev automobila 18. januara 2010. godine, i tada mu je ukinut pritvor i pušten je da se brani sa slobode. Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Optužen za pokušaj ubistva... Zoran Tešić ispred Palate pravde
Optužen za pokušaj ubistva... Zoran Tešić ispred Palate pravde

Nikola Sandulović:TEŠIĆ HOĆE DA ME LIKVIDIRAOštećeni Sandulović izjavio je da pravosudni organi štite ubicu, a ne žrtvu.- Tešić, koji je pokušao da me ubije i podmetnuo bombu pod automobil, slobodno šeta gradom i smeje mi se, pa čak nudi novac onome ko da informaciju gde se krećem da bi me fizički likvidirao. Napao me je sa šestoricom ispred sudnice sudije koji deli pravdu, i to pred kamerama - izjavio je Sandulović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track