Vlada Japanac: Pričaj na suđenju šta ja kažem ili ću te ubiti!
Foto: Kurir Arhiva

Optužen zbog pretnji svedoku

Vlada Japanac: Pričaj na suđenju šta ja kažem ili ću te ubiti!

Crna Hronika -
Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Vladimira Jovanovića, u kom ga tereti da je na aerodromu „Nikola Tesla“ pretio Jovanu Hranisavljeviću, svedoku u sudskom postupku protiv Jovanovića

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac, zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja i pretnji svedoku, saznaje Kurir.Prema dokumentu u koji je Kurir imao uvid, Vlada Japanac je u avgustu 2011. na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ pretio ubistvom Jovanu Hranisavljeviću, koji je svedok u postupku koji se vodio protiv Jovanovića pred Prvim osnovnim sudom zbog napada na zatvorskog čuvara.Legija ga preporučioHranisavljević, koji je bio čuvar u zatvoru u kom je Jovanović služio jednu od prethodnih kazni, u međuvremenu se zaposlio na aerodromu. Optužni akt tereti Jovanovića da je otišao na surčinski aerodrom, pronašao Hranisavljevića i zahtevao da dođe, kako je rekao, kod njega u kafić, posle čega mu je pretio i upućivao ga kako treba da svedoči.- Tada mu je dao i vizitkartu, a kad je Hranisavljević odbio da ode na sastanak s njim, Jovanović je rekao da ga je lično pretplatio Milorad Ulemek Legija. Nakon toga je rekao: „Ako ne budeš pričao na suđenju šta ja kažem, ubiću te!“ - piše u optužnom predlogu.Inače, Jovanović se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora s elektronskim nadzorom zbog iznude 710 evra i 4.000 dinara, kao i protivpravnog lišenja slobode jedne žene, a u januaru je osuđen na dve godine i 10 meseci kućnog zatvora.Kriminalna prošlostJovanović, koji iza sebe ima bogatu kriminalnu prošlost, zbog istog dela je prethodno odležao dve godine zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića 2005. Kad je osuđen, u zatvoru je napao čuvara.Njegovo ime u javnosti je prvi put pomenuto zbog sumnje da je učestvovao u atentatu na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000, ali je zbog nedostatka dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Vladin stan u Budvi„ZEMUNCI“ PLANIRALI ATENTATSpekulisalo se da su se u Vladinom stanu u Budvi navodno skrivali Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum u vreme atentata na Vuka Draškovića. Jedno vreme Jovanović je bio u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu. Neposredno pre Jovanovićevog izručenja iz Španije 2009. policija je dobila informaciju da se na aerodromu „Nikola Tesla“ sprema njegovo ubistvo. Zločin su, navodno, planirali upravo njegovi bivši bliski saradnici iz „zemunskog klana“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track