Najnovije vesti

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA (3 DEO): Uhapsili su me kao da sam najozloglašeniji terorista!
Foto: Profimedia

Srpski Robin Hud

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA (3 DEO): Uhapsili su me kao da sam najozloglašeniji terorista!

Crna Hronika

Osuđenica „Pink panteri“ su odgovorni za krađu više od 500 miliona dolara. Olivera Ćirković u grčkom pravosuđu zavedena je pod oznakom „opasna za bekstvo“

Prvo, fantomke koje kod običnog sveta izazivaju šok u meni bude nostalgiju jer su bile sastavni deo mog zanimanja, koje me je i dovelo u zatvor. Uglavnom zagledam natpis na fantomkama, pokušavajući da otkrijem da li smo i mi kupovali istu marku.

Kako u mom dosijeu piše „opasna za bekstvo“, svaki put kad me vode na suđenje dužni su da me pitaju hoću li pancir. Moj najčešći odgovor jeste sledeći: „Potpisaću da mi pancir nije potreban. Ako ovog puta dođu moji Srbi, neće sigurno pucati u mene, nego u vas.“ Ovo je rečenica koja tenziju dovodi do maksimuma. Dok ulazim u maricu, stražari su u nedoumici da li će putovanje biti prevoz do pritvora „Petru Rali“ ili rat zvezda s ludim Srbima.

U kavezu

Članica ozloglašene grupe „Pink Panter“ i bivša košarkašica Olivera Ćirković,
koja izdržava 12-godišnju kaznu zbog pljački zlatara i juvelirnica širom Evrope, detaljno je u knjizi „Pink Panter - moja zatvorska ispovest“ opisala rigorozne mere obezbeđenja koje postoje u jednom od najvećih grčkih zatvora, Koridalosu u blizini Atine.

Na suđenje je sprovode maskirani stražari u specijalnoj marici, u malom kavezu veličine metar sa metar predviđenom za opasne teroriste.

U iskrenoj zatvorskoj ispovesti osuđenica najvećeg grčkog zatvora detaljno je opisala trenutak hapšenja, za koji je rekla da se desio jer je „precenila grčku policiju“. Uhvaćena je na osnovu telefonskih poziva.
- U pola deset razvaljena su ulazna vrata mog stana i u njega je uletelo 50 specijalaca s fantomkama na glavama. Nisam se iznenadila niti pomerila s mesta. Pet minuta kasnije, kad su ustanovili da sam sama u stanu, otpočeli su predstavu cepajući moje zavese, ukrasne predmete, uz obavezno urlikanje. Posle demonstracije sile stigla je na red krađa. Pokupili su svu tehničku robu, uredno kupljenu u prodavnicama, kao i Draganov skupoceni sat. To nije ušlo u zapisnik o zapleni. Kako nisam reagovala, iskusno su zaključili da sam drogirana. Prvi put u životu nisam mrzela policiju i nisam ih provocirala do ludila. Odvedena sam u policijsku stanicu. Bila sam sigurno uhapšena zbog sopstvene nepažnje. U policiji su mi rekli: „Pričaj, pomozi i sebi i drugima, a ne nama. Ne budeš li to uradila, smestićemo te u zatvor narednih 20 godina.“ Bila je to uobičajena smešna bajka za plašljivce. Stajala sam i gledala ga pravo u oči. Ravnodušna sam prema kaznama, sudu, zatvoru i svom životu. To sam valjda i dokazala ostavši u stanu. Samo jednom policija može da te napravi magarcem - zaključila je Olivera.

Smele pljačke

Posle hapšenja svi grčki mediji brujali su da je čuvenu kriminalnu organizaciju „Pink Panter“ raskrinkala upravo tamošnja policija.

Neke bezbednosne agencije procenjuju da je zbog smelih pljački odgovorna za krađu više od 500 miliona dolara.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...