ZVEZDA GRANDA IZBEGAO METAK: Sekunda je falila da i ja poginem!

Masakr u Žitištu

ZVEZDA GRANDA IZBEGAO METAK: Sekunda je falila da i ja poginem!

Crna Hronika -

Mladi pevač Zoran Bušin pevao na bini u trenutku kad je ubica počeo s rafalnom paljbom

Takmičar „Zvezda Granda“ Zoran Bušin jedva je izvukao živu glavu iz krvavog pira u Žitištu kad je Siniša Zlatić (38) „kalašnjikovim“ ubio svoju bivšu suprugu i još četvoro i ranio 22 ljudi!On je kobne noći nastupao u bašti kafića u Žitištu povodom Pile festa, koji je bio organizovan u toj opštini.Pevač kaže da je s muzičarima bio na bini kad je pomahnitali Zlatić počeo s rafalnom paljbom.

- Pevao sam na bini s bendom, tako da ne znam kako je uleteo u masu s „kalašnjikovim“. Nisam mu video lice, iako je bio samo tri metra od mene. Prvo smo pomislili da su petarde ili neki vatromet. Međutim, kad su se začuli rafali, ljudi su se razbežali u roku od tri sekunde. Muzika je momentalno stala. Okrenuo sam se ka kolegama da vidim da li su dobro i povikao: „Hvatajmo maglu, bežimo!“ Izvukli smo živu glavu, a mogli smo svi u sekundi da izginemo. Bilo je strašno, jezivo! Zahvaljujem bogu što smo preživeli tragediju - priseća se pevač, kome će još dugo trebati da izbaci iz glave te jezive slike.

- Jednostavno, to je momenat kada ne znaš ni gde si ni šta si, a znaš da moraš da se spasavaš. Neko je nesvesno zaštitio nekog i primio metak. Sve je išlo ukrug, ispaljena je rafalna paljba u visini kukova. Taj čovek je ubio bivšu ženu i nekoliko devojaka, takve bar informacije imam od mojih iz policije. Najgore od svega je što je Hitna pomoć došla nakon 45 minuta. S druge strane, čak i da je policija bila sa svih strana, ne bi to mogla da spreči. Srećom pa se neko našao neko hrabar i uspeo da mu otme pušku - ispričao je takmičar „Zvezda Granda“.

Selo zavijeno u crnoMILICA PAVLOVIĆ I KATARINA GRUJIĆ OTKAZALE NASTUPPevačica Milica Pavlović otkazala je nastup u Žitištu zbog tragedije koja je selo zavila u crno, a tu vest saopštila je i prijateljima na Fejsbuku.I nastup pevačice Katarine Grujić je otkazan.- Strašno je to što se desilo. Tuga za Srbiju - rekla je Grujićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track