Automatom pucao na kradljivce poklopaca šahtova

Automatom pucao na kradljivce poklopaca šahtova

Crna Hronika -
Miodrag M. je policiji izjavio da je uočio tri osobe kako lome poklopce od šahtova, za koje je pretpostavio da su ukradeni pa je revoltiran zbog ranijih krađa, najpre fizički napao ljude, a potom i vatrenim oružjem

SMEDEREVSKA PALANKA - Tri mladića, koje policija nije imenovala, prijavili su policiji da ih je napao nepoznati muškarac ispalivši u njihovom pravcu više hitaca iz automatskog oružja, saopštila je danas policija.

Policija je u nedelju, posle prijave, utvrdila da je iz automatske puške M-70 pucao Miodrag M. (52) iz Smederevske Palanke.

On je policiji izjavio da je uočio tri osobe kako lome poklopce od šahtova, za koje je pretpostavio da su ukradeni u neposrednoj blizini njegovog imanja, pa je revoltiran zbog ranijih krađa na svom imanju, najpre fizički napao ljude, a potom i vatrenim oružjem.

Miodrag je iz automatske puške, dok su mladići bežali sa mesta događaja, ispalio četiri metka u parkirano vozilo kojim su muškarci dovezli poklopce.

Nakon konsultacija sa zamenikom Višeg javnog tužioca u Smederevu, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja, nošenja oružja i izazivanja opšte opasnosti.

U policiji rečeno da Miodrag M. ima dozvolu za lovačku pušku koja mu je ukradena u jednoj od nekoliko provala u vikendicu, a da je posedovanje automatske puške nije dozvoljeno, već je krivično delo.

Policija je navela u saopštenju da je nedvosmisleno utvrđeno da su mladići poklopce ukrali prethodnog dana i priznali još pet krađa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track