4 MESECA OD NESTANKA BARBARE VITEZ: Našu ćerku su svi zaboravili, ostali smo sami u bolu...
Foto: Saša Urošev

Senta

4 MESECA OD NESTANKA BARBARE VITEZ: Našu ćerku su svi zaboravili, ostali smo sami u bolu...

Crna Hronika -

SENTA - "Ostali smo sami u bolu, a na našu ćerku zaboravili su svi, pa i njeni prijatelji i školski drugovi", kaže Endre Vitez, otac nestale srednjoškolke iz Sente

Sa beskrajnom tugom, bolom i strašnim pritiskom, kakav posmatrači sa strane ne mogu ni da naslute, već četiri meseca nose se Endre i Melinda Vitez.

Kako je roditeljima Barbare Vitez (15) iz Sente, koja je, kako se sumnja, 25. novembra prošle godine pala sa drumsko-železničkog mosta i nestala u reci, samo oni znaju.

OD BARBARE VITEZ NI TRAGA NI GLASA: Spasioci je ponovo traže po Tisi, majka ubeđena da nije u reci

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Kobne večeri, Barbara je otišla na rođendsku žurku sa koje se nikad nije vratila. Policija je nekoliko sati docnije obavestila roditelje da se njihova ćerka sa mosta survala u hladnu reku, a da su im to prijavila dvojica dečaka koji su bili s njom. Od tada traje agonija porodice Vitez:

"Ostali smo sami u bolu, a na našu ćerku zaboravili su svi, pa i njeni prijatelji i školski drugovi. Niko nas više ne posećuje, ne pita za Barbaru... Kao da nije ni postojala. Da se ovako nešto, ne daj bože, desilo nekom našem političaru, svi bi se digli na noge. Potraga je splasla, policija se ućutala. Ne znam više kome i u šta da verujem", rezigniran je Endre.

(KURIR TV) PROTESTNI SKUP U SENTI: Građani podelili bol i neizvesnost sa Barbarinim roditeljima

Roditelji nestale srednjoškolke i dalje su uvereni da njihova ćerka nije u Tisi. Veruju da će je Interpol pronaći na nekom drugom mestu. Endre pojašnjava zašto smatra da se Barbara nije utopila u reci:

"Prošla su četiri meseca. Telo bi sigurno dosad isplivalo. Koliko čujem, pre nekoliko dana je pronađen utopljenik koji je skočio u Tisu sa mosta kod Novog Kneževca. Što nije pronađena moja Barbara? Gde je ona?", neutešan je otac.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, potvrđuje da su u reci pronašli leš muškarca, ali tri nedelje nakon što je skočio u smrt sa mosta kod Novog Kneževca:

"Podsetio bih na saobraćajnu nesreću, koja se 2005. godine dogodila na Žabaljskom mostu, kad se autobus survao u Tisu. Ni nakon toliko vremena, pet osoba iz autobusa još nije pronađeno", navodi sagovornik Kurira i potvrđuje da potraga za Barbarom Vitez nije prekinuta:

"Nekoliko puta u toku sedmice patroliramo našim čamcem, od Sente do novobečejske brane. Temperatura vode sada se kreće između 8 i 10 stepeni. Uz nas su policija, lokalna samouprava i Centar za socijalni rad. Posustati nećemo, ali se protiv ćudljive reke ne može", kaže Baranji.

OČAJNI OTAC BARBARE VITEZ (15): Hoću da znam pravu istinu o svojoj ćerki

Petnaest dana tragali 3D sonarom

Za telom smo, nedavno, petnaestak dana tragali trodimenzimonalnim sonarom, koji nam je ustupilo Udruženje Reka regata iz Stare Pazove. Instalirali smo ga na brodić “Nada”, vlasnika i kapetana, Zorana Milosavljevića iz Sente. Sa nama je bio i naš sugrađanin, arheolog Raško Ramadanski. Aparat smo, u međuvremenu, morali da vratimo jer ništa sumnjivo u vodi nismo pronašli. Za telom su, svojevremeno, tragali i pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije, kaže Baranji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Protest roditelja nestale Barbare Vitez

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja