SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE MUP-A: Služba u Bačkoj Palanci radila bez instrukcija
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Slučaj sina Zvezdana Jovanovića

SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE MUP-A: Služba u Bačkoj Palanci radila bez instrukcija

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tokom kontrole postupanja policijskih službenika u Bačkoj Palanci nije bilo nikakvog uticaja na Službu unutrašnje kontrole, izjavio je danas načelnik tog sektora MUP-a Miloš Oparnica istakavši da je tokom rada ustanovljen niz nezakonitosti u ovom predmetu što je, kako kaže, rezultiralo krivičnom prijavom protiv jednog policijskog službenika za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

"Tokom rada na ovom predmetu nismo imali nikakve instrukcije, niti bilo kakva pozivanja od bilo koga, niti je bilo uticaja na rad Sektora unutrašnje kontrole", naveo je Oparnica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je objasnio da je Sektor unutrašnje kontrole krajem 2016. godine u dva navrata, u novembru i decembru, od jednog građanina iz Bačke Palanke dobio pritužbu na postupanje policijskih službenika. Shodno Zakonu o policiji, kako je naveo, pritužba je dostavljena Policijskoj upravi u Novom Sadu na postupanje, koja je krajem januara 2017. godine Sektoru unutrašnje kontrole dostavila odgovor.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"U samom izveštaju Policijske uprave Novi Sad uočili smo niz nelogičnosti i nejasnoća, te je Sektor unutrašnje kontrole, pošto je već obavljao redovnu kontrolu u Bačkoj Palanci, kao jedan od segmenta te provere, obavio i proveru navoda iz te pritužbe", kaže je Oparnica.

Istakao je i da je tokom rada na predmetu ustanovljen niz nezakonitosti u postupanju policijskih službenika, u delu koji se odnosi na primenu policijskih ovlašćenja i njihovog evidentiranja.Oparnica je objasnio da je potom radi eventualne kvalifikacije krivičnog dela kontaktiran tužilac u Bačkoj Palanci i da je na osnovu obavljenih konsultacija sa njim Sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu za krivično delo zlostavljanje i mučenje protiv jednog policijskog službenika.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track