VOĐU "KAVAČA" NAMESTILA ŠALTERSKA SLUŽBENICA: Evo kako je pao prvi čovek najbrutalnijeg CG klana
Foto: Nemanja Pančić

VOĐU "KAVAČA" NAMESTILA ŠALTERSKA SLUŽBENICA: Evo kako je pao prvi čovek najbrutalnijeg CG klana

Crna Hronika -

Vladimira Roganovića (31) iz Herceg Novog koji je uhapšen u petak u Beogradu zbog falsifikovanja isprava razotkrila je šalterska službenica Policijske stanice Zvezdara, kojoj su se dokumenta koja joj je predao, učinila sumnjivim.

Roganović je kupovinu biometrijskih dokumenata sa lažnim imenom ugovorio sa grupom Užičanina Darka Karaičića, koji je uhapšen krajem marta u Srbiji. Za to je platio 8.000 evra, a zatim je sa dokumentacijom na tuđe ime došao u PS Zvezdara sa zahtevom za pasoš. Šalterskoj službenici su se, međutim, dokumenta učinila sumnjivim, zbog čega je rekla Roganoviću da sačeka da se posavetuje sa šefom i proveri "bazu".

"Roganović je tada shvatio da je otkriven, pa je pobegao iz policijske stanice pre nego što se službenica vratila iz šefove kancelarije. Ceo slučaj je odmah prijavljen Upravi kriminalističke policije i Sektoru unutrašnje kontrole, zbog čega je za Roganovićem raspisana poternica po kojoj je i uhapšen u petak. Uhapšen je u jednom beogradskom hotelu, u kome je odseo po dolasku iz Crne Gore", kaže izvor upućen u istragu.

Interesantno je da je Roganoviću ovo drugo hapšenje u Beogradu za poslednjih deset dana. Zbog falsifikovanja isprava, hapšen je i 26. aprila, ali je pušten odmah posle identifikacije.

Tada je uhapšen dan nakon što je u Herceg Novom pokušano ubistvo njegovog brata od strica Duška Roganovića (35), kome je podmetnut eksploziv pod automobil koji je vozio. U eksploziji kod autobuske stanice u Herceg Novom Duško Roganović je preživio, ali je ostao bez obe noge.

"Istraga srpske i crnogorske policije dovela je do saznanja da se radi o sukobu dva kotorska kriminalna klana, "kavačkog" i "škaljarskog". "Kavačka" ekipa, u kojoj su braća Roganović je u Beogradu pripremala likvidaciju, koju su "škaljari" razotkrili i u kontra-akciji digli u vazduh Roganovićev automobil"

Ko je bio meta kavačkog klana moglo bi da se razokrije saslušanjem uhapšenog Vladimira Roganovića, a kome je određen jednomesečni pritvor ali se on, na prvom saslušanju branio ćutanjem.

Inače, Vladimir Roganović navodno nije jedini istaknuti pripadnik "kavačkog" klana koji je kupio originalna biometrijska dokumenta sa lažnim imenom od grupe Darka Karaičića.

Za isti novac, 8.000 evra dokumentaciju je 2015. kupio i jedan od Roganovićevih najbližih saradnika, Vasilije Rafailović iz Budve. Na osnovu lažne dokumentacije, on je tada podigao originalna dokumenta u PS "Savski Venac". Osim lažne lične karte, Rafailović je dobio i falsifikovano rešenje o nasledstvu stana.

Rafailović je inače osumnjičen za ubistvo Đorđa Borete, koje mu je plaćeno drogom, i slučajne žrtve Dragana Zečevića u lokalu "Trofej" u Bečićima 7. decembra 2016. godine. I Rafailović i njegov saučesnik, Ratko Vušović su od tada u bekstvu.

(Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track