Najnovije vesti

ČUVENI BEOGRADSKI KRIMINALAC IZREŠETAN U JAGODINI: Napadač ispalio rafal pogodilo ga čak 12 metaka
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

ČUVENI BEOGRADSKI KRIMINALAC IZREŠETAN U JAGODINI: Napadač ispalio rafal pogodilo ga čak 12 metaka

Crna Hronika

Čuveni kriminalac i ubica iz Beograda Darko Stanojlović-Pop (34) teško je ranjen sinoć u Jagodini kada je nepoznati napadač na njega ispalio rafal od 22 metka od kojih ga je 12 pogodilo.

On je upucan na parkingu marketa Roda oko 23 sata, lekari jagodinske bolnice su mu ukazali pomoć, oni su potvrdili da je živ i u teškom stanju.

Međutim, informacije o tome u koju bolnici je smešten su oprečne, jer jedni govore da je u zadržan u Jagodini, a drugi da je u pratnji anesteziologa hitno prebačen u KBC u Kragujevcu.Prema nezvaničnim informacijama Stanojlović nema povrede vitalnih organa, a upucan je prilikom ulaska u svoje vozilo.

Kako nezvanično saznajemo, na njega su ispaljena 22 hica, a pogođen je sa 12.Stanojlović je rodom iz Krušara kod Ćuprije, ali živi u Beogradu. U njegovom rodnom mestu kažu da niko ne zna čime se bavi, sem da živi lagodno.Stanojlović je 2008. godine u centru Paraćina ubio Veljka Stojanovića (19) i prema oceni veštaka bio je neuračunljiv i nesvestan svog postupka u trenutku izvršenja zločina, što je dovelo do toga da bude upućen u specijalizovanu bolnicu na lečenje, a ne u zatvor.

Veštaci su utvrdili da je Stanojlović nekoliko meseci pre ubistva oboleo od paranoidne psihoze, najteže duševne bolesti, koja isključuje kontrolu ponašanja.

Foto: Dragan Kadić/ilustracija
Foto: Dragan Kadić/ilustracija

Ubio zbog pogleda

Zločin se dogodio 2008. godine godine u glavnoj ulici u Paraćinu ispred ćevabdžinice „Tri grozda", u noći između 5. i 6. avgusta. Pijani i drogirani Stanojlović, koji je taksijem sa devojkom došao iz Jagodine, i usput maltretirao prolaznike i vitlao pištoljem, prišao je Stojanoviću koji je sa braćom bio ispred ćevabdžinice.

Uz reči: „Što me, bre, ti tako gledaš", uperio je pištolj u Veljka, a kada je on pokušao da ga odgurne, Stanojlović je ispalio četiri hica iz „tetejca", od kojih je jedan Veljku prošao pravo kroz srce.

Ubica je pobegao, ali ga je policija istog dana uhapsila u iznajmljenom stanu u Paraćinu, u velikoj akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici PTJ-a.

Nakon završene istrage protiv Stanojlovića je podignuta optužnica za svirepo ubistvo, ali je na glavnom pretresu optužnica preinačena u skladu sa nalazom veštaka.

Kako su mediji pisali 2008 godine Stanojlović je policiji poznat i kao učesnik u brojnim obračunima ćuprijskih kriminalaca i kao momak koji olako poteže oružje.

Za njim pre ubistva u Paraćinu bila raspisana poternica zbog pucnjave ispred Opštinskog suda u Ćupriji. On je počekom 2008. godine sa svojim telohraniteljem, pokušao da ubije Bojana R., zbog ranijih neraščišćenih računa. To se dogodilo usred dana ispred Opštinskog suda u Ćupriji, u koji je Bojan R. krenuo da bi dao iskaz u vezi sa jednim krivičnim delom.

Obe strane ispalile su osam metaka, na sreću, niko nije stradao iako je u tom trenutku park ispred suda bio pun advokata i slučajnih prolaznika.

Stanojlović je, sudeći po fotografijama koje deli društvenim mrežema, posle lečenja na slobodi od 2011. godine i nesmetano se kreće.

(Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...