REKORD NA BATROVCIMA: Carina i policija za dan otkrila 13 Avganistanaca
Foto: Carina Srbije

Pokušali da ilegalno u kamionima izađu iz srbije

REKORD NA BATROVCIMA: Carina i policija za dan otkrila 13 Avganistanaca

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, otkrili ukupno 13 migranata iz Avganistana, koji su pokušali ilegalno da pređu granicu, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Migranti su otkriveni juče, u nekoliko slučajeva.

foto: Carina Srbije

U noći između ponedeljka i utorka, u tovaru kamiona koji je iz Turske u Nemačku prevozio raznovrsnu robu, carinici su našli šest mladića koji su pokušali ilegalno da pređu granicu.

foto: Carina Srbije

Dva sata kasnije, dvojica migranata otkrivena su među paletama metalnih ploča, sklupčana u dnu tovarnog dela kamiona koji je robu prevozio na relaciji Bugarska - Italija.

Još jedan kamion iz Turske pojavio se na istom istom graničnom prelazu u ranim jutarnjim časovima, a uočivši polomljenu plombu, carinici su posumnjali da se u tovaru kriju "ilegalci" te su vozilo uputili na skener.

foto: Carina Srbije

Analizom slike među robom uočene su siluete nalik na ljudske, a nakon fizičkog pregleda ustanovljeno je da se među metalnim profilima kriju još tri osobe koje su na ilegalan način htele da se domognu neke od evropskih zemalja.

Zahvaljujući skeneru otkrivena su i poslednja dva u nizu migranata, koji bi, da su uspeli u svom naumu, stigli do Francuske, skrivajući se među auto delovima koje je prevozio kamion iz Albanije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Ovako izgleda centar Beograd posle migranata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track