NOVA VAROŠ ZAVIJENA U CRNO: Čudovište je ubilo našu Kristinu!
Foto: Foto: Privatna arhiva

TRAGEDIJA

NOVA VAROŠ ZAVIJENA U CRNO: Čudovište je ubilo našu Kristinu!

Crna Hronika -

Živimo za trenutak kad će monstrum koji ju je usmrtio zbog 10.000 dinara biti uhapšen, pričaju rođaci Kristine Kaplanović (20), preminule od rana zadobijenih u pljački

NOVA VAROŠ - To čudovište ubilo je našu Kristinu, živimo za trenutak kad će biti uhapšen. Jedno znamo, nikad je nećemo i ne možemo zaboraviti. Koliko je života u njoj bilo, koliko snova, koliko radosti... Koliko je samo sanjala da završi fakultet, koliko se borila, tuga je ovo neopisiva, pustite nas, ostavite da tugujemo, da je žalimo, a znamo svi dobro da je nikad prežaliti nećemo.

Ovako su u selu Vilovi kod Nove Varoši dočekali vest da je preminula Kristina Kaplanović (20), koju je u noći između četvrtka i petka na benzinskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu teško ranio razbojnik, koji još nije uhvaćen. Pljačkaš je usmrtio Katarinu zbog 10.000 dinara pazara, koliko je bilo u kasi.

Plače celo selo

- Stigla je tužna vest iz Beograda da je naša Kristina izgubila bitku za život. Zaplakale su i zavrištale njene sestrice, zakukale majka i baba, niti ko više može da ih smiri niti znamo kako i šta da im kažemo... Otac Stanislav, samo što je stigao iz Beograda, morao je nazad - pričaju komšije.

Porodica juče nije znala kad će posmrtni ostaci devojke biti prebačeni iz Beograda u Vilove, gde je Kristina do odlaska u Beograd živela sa ocem, majkom, dve mlađe sestre i bakom.

- Sahrana je u četvrtak - kažu prijatelji porodice.

Svi u selu gajili su nadu da će se Kristina izboriti.

- Znali smo da je situacija teška, da je naša Kristina iz neposredne blizine pogođena pravo u glavu, ali nadali smo se, ko da veruje da je više nema, da je više nećemo videti... Od petka ujutru, kad je vest o njenom ranjavanju stigla, kao da je pomrlo čitavo selo. Niti ko šta radi niti ko šta može da radi, svi ćute, svi se povukli u sebe - pričaju naši sagovornici.

Čekaju u selu i vesti iz Beograda da je zlikovac koji je ubio Kristinu uhvaćen, da je priveden pravdi.

- Detetu pucati u glavu iz neposredne blizine... To nije čovek, to je monstrum - kažu u selu.

Preti mu 40 godina

Počinilac ovog dela mogao bi da dobije kaznu od najmanje 10 godina, pa do maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

- Lišavanje života prilikom razbojništva ili krađe je jedno od najtežih krivičnih dela - objasnio je Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta BU, za medije.

foto: Foto: Vladimir Milovanović

Opasno

PUMPA NA METI NARKOMANA

Prema rečima nekih radnika pumpe, oni su često meta sitnih lopova narkomana.

- Mi ne držimo velike pazare u kasi. Kod nas uglavnom dolaze lokalni narkomani, koji su, kad ih uhvati kriza, spremni na sve. Njima je u tim trenucima i 1.000 dinara dovoljno i ne razmišljaju mnogo o tome da li će nekoga povrediti. Zbog toga ne treba isključiti ni mogućnost da je pljačkaš i ubica neki lokalni narkoman - kaže sagovornik Kurira.

foto: Foto: Damir Dervišagić

Maja Manojlović

PORAŽAVAJUĆA SLIKA DRUŠTVA

Maja Manojlović, poznata voditeljka, objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk svoje žaljenje zbog tragične smrti Kristine Kaplanović.

- Želim da izrazim najdublje saučešće porodici koju je zadesila ova tragedija. Ovakve slike našeg društva su poražavajuće. Svim srcem želim da policija pronađe izvršioca ovog zlodela i da on bude kažnjen nemilosrdno za užas koji je proizveo - napisala je voditeljka. Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track