Najnovije vesti

NOVA VAROŠ ZAVIJENA U CRNO: Čudovište je ubilo našu Kristinu!
Foto: Foto: Privatna arhiva

TRAGEDIJA

NOVA VAROŠ ZAVIJENA U CRNO: Čudovište je ubilo našu Kristinu!

Crna Hronika

Živimo za trenutak kad će monstrum koji ju je usmrtio zbog 10.000 dinara biti uhapšen, pričaju rođaci Kristine Kaplanović (20), preminule od rana zadobijenih u pljački

NOVA VAROŠ - To čudovište ubilo je našu Kristinu, živimo za trenutak kad će biti uhapšen. Jedno znamo, nikad je nećemo i ne možemo zaboraviti. Koliko je života u njoj bilo, koliko snova, koliko radosti... Koliko je samo sanjala da završi fakultet, koliko se borila, tuga je ovo neopisiva, pustite nas, ostavite da tugujemo, da je žalimo, a znamo svi dobro da je nikad prežaliti nećemo.

Ovako su u selu Vilovi kod Nove Varoši dočekali vest da je preminula Kristina Kaplanović (20), koju je u noći između četvrtka i petka na benzinskoj pumpi NIS u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu teško ranio razbojnik, koji još nije uhvaćen. Pljačkaš je usmrtio Katarinu zbog 10.000 dinara pazara, koliko je bilo u kasi.

Plače celo selo

- Stigla je tužna vest iz Beograda da je naša Kristina izgubila bitku za život. Zaplakale su i zavrištale njene sestrice, zakukale majka i baba, niti ko više može da ih smiri niti znamo kako i šta da im kažemo... Otac Stanislav, samo što je stigao iz Beograda, morao je nazad - pričaju komšije.

Porodica juče nije znala kad će posmrtni ostaci devojke biti prebačeni iz Beograda u Vilove, gde je Kristina do odlaska u Beograd živela sa ocem, majkom, dve mlađe sestre i bakom.

- Sahrana je u četvrtak - kažu prijatelji porodice.

Svi u selu gajili su nadu da će se Kristina izboriti.

- Znali smo da je situacija teška, da je naša Kristina iz neposredne blizine pogođena pravo u glavu, ali nadali smo se, ko da veruje da je više nema, da je više nećemo videti... Od petka ujutru, kad je vest o njenom ranjavanju stigla, kao da je pomrlo čitavo selo. Niti ko šta radi niti ko šta može da radi, svi ćute, svi se povukli u sebe - pričaju naši sagovornici.

Čekaju u selu i vesti iz Beograda da je zlikovac koji je ubio Kristinu uhvaćen, da je priveden pravdi.

- Detetu pucati u glavu iz neposredne blizine... To nije čovek, to je monstrum - kažu u selu.

Preti mu 40 godina

Počinilac ovog dela mogao bi da dobije kaznu od najmanje 10 godina, pa do maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

- Lišavanje života prilikom razbojništva ili krađe je jedno od najtežih krivičnih dela - objasnio je Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta BU, za medije.

foto: Foto: Vladimir Milovanović

Opasno

PUMPA NA METI NARKOMANA

Prema rečima nekih radnika pumpe, oni su često meta sitnih lopova narkomana.

- Mi ne držimo velike pazare u kasi. Kod nas uglavnom dolaze lokalni narkomani, koji su, kad ih uhvati kriza, spremni na sve. Njima je u tim trenucima i 1.000 dinara dovoljno i ne razmišljaju mnogo o tome da li će nekoga povrediti. Zbog toga ne treba isključiti ni mogućnost da je pljačkaš i ubica neki lokalni narkoman - kaže sagovornik Kurira.

foto: Foto: Damir Dervišagić

Maja Manojlović

PORAŽAVAJUĆA SLIKA DRUŠTVA

Maja Manojlović, poznata voditeljka, objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk svoje žaljenje zbog tragične smrti Kristine Kaplanović.

- Želim da izrazim najdublje saučešće porodici koju je zadesila ova tragedija. Ovakve slike našeg društva su poražavajuće. Svim srcem želim da policija pronađe izvršioca ovog zlodela i da on bude kažnjen nemilosrdno za užas koji je proizveo - napisala je voditeljka. Ekipa Kurira

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...